Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Nikoline Ladefoged Birk

Fag på RoFH: Kulturmøder, Ansvarlig Turisme, Eksistens og Tal og Fortæl

Nikoline er almen højskolelærer på Roskilde Festival Højskole. Hun underviser i fagene Kulturmøder, Ansvarlig Turisme, Eksistens og Tal og Fortæl. Desuden er hun skolens studievejleder, som tager udgangspunkt i en mere holistisk tilgang til vejledning med fokus på, hvilket studiemiljø og arbejdsliv eleverne vil kunne trives i.

Nikoline blev forelsket i højskolerne, da hun selv gik på Brandbjerg Højskole i 2013. Hun har været en del af højskolen lige siden gennem Elevforeningen og som underviser. Som inkarneret og passioneret højskolemenneske arbejder Nikoline for den klassiske, almene højskoledannelse, som lærer os at være hele mennesker, som ikke kun kan være noget i og for os selv – men også for fællesskabet og samfundet omkring os.

”I Højskolesangbogens nr. 205 finder vi teksten ”Jeg drømmer så tit om et sted, hvor ingen får lov til at være i fred”. For mig betyder det, at vi skal turde blande os og tage del i demokratiet på en ordentlig og respektfuld måde over for vores medmennesker. På Roskilde Festival Højskole er vores fornemste opgave at inspirere og myndiggøre unge mennesker til at blive aktive, kritiske medborgere i stand til at skabe positive forandringer i deres omverden.”

Nikoline er uddannet cand.mag. i Kulturmøder og Kommunikation fra Roskilde Universitet og har tidligere bl.a. arbejdet i Udenrigsministeriet og som underviser og kulturformidler på Nationalmuseet, Orlogsmuseet og Tøjhusmuseet samt som teambuilding-instruktør for børn og unge.

E:   nikoline.birk@rofh.dk