Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Vibeke Rytter

Fag på RoFH: Keramik

Vibeke Rytters kerneområde er klart defineret af interesse for arkitektur, design, forskning /materiale, samt keramiske værker, hvilket ligeledes i kraft af tværfaglige uddannelser og mange rejser har givet hendes lyst til at videreudvikle processer med afgørende betydning for de færdige værkers udtryk, samt designs og forskning.

Som arkitekt, billedekunstner, produktdesigner og forsker har Vibeke Rytter fået mange udmærkelser, legater og designpriser og er repræsenteret på mange messer og udstillinger i ind- og udland, bl.a. på Designmuseets permanente samling. Hun har modtaget flere rejse-og arbejdslegater fra bl.a. Statens Kunstfond, Beckett-Fonden og Nationalbankens Jubilæumsfond. Har rejst og studeret i udlandet.

Vibeke Rytter er uddannet på Danmarks Designskole/keramik & glas 1986-90 og Det kgl. Danske Kunstakademiets Arkitektskole i København 1997–04.
I 2001-02 var hun gæstestuderende på Kunstakademiet Billedhuggerskole ved professor Morten Stræde, – og fra 2011- 2017 udføres et forskningsprojekt ‘Glaserede letvægt-byggekomponenter’ på Arkitektskolen og Teknologisk Institut.

Design og forskning

Vibeke Rytter går bl.a. efter nytænkende designløsninger og formudtryk, hvor nye teknikker, CNC fræsning af computeranimerede produktdesign og glaseret beton målrettet peger henimod innovation.

Keramiske værker – Arkitektoniske typologier, Forskydninger og Fortællinger

Ud fra tegning/fotos og indsættelse af fragtmenter, med forskellige betydninger skabes små iscenesættelser og historie, som ligger i feltet mellem objekt og rummet. Jeg arbejder fra 2D tegning til 3D modelfremstilling i keramiske ler plader, som bliver brændt 2 gange kombineret med computertegninger og fotos, der bliver overført som transfermærker og brændt tredje gang. I nogle af værkerne er der arbejdet med 3D computertegning og efterfølgende CNC fræsning . En række computeranimeret keramiske objekter med computer pixelleret fotos , som overføres med transfermærker