Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Dans

Improvisation og teknik

Hvad er Dans på Roskilde Festival Højskole?

Dans er et fag, hvor du gennem moderne dans, kreativ bevægelse og tekniske færdigheder får en bedre forståelse for din krop og dens kunnen. I ‘Dans’ arbejder vi med at rykke dine grænser for udtryksmuligheder gennem bevægelse, legende elementer og samarbejde.

Dans her på højskolen handler i første omgang om en bred forståelse for dans, om at anvende sin krop og arbejde med kreativitet og et personligt udtryk, der kan overføres til andre fag og elementer i livet.

Dans på højskolen er for alle

Formålet er, at du med dine tekniske færdigheder bliver i stand til at anvende dans som et kunstnerisk element, der tværfagligt kan spille sammen med andre genre.

Dans henvender sig til dig, der gerne vil udforske kroppens bevægelsesmuligheder og få en bedre kropsforståelse gennem forskellige danseteknikker og improvisation. ‘Dans’ på højskolen er for alle. Faget er både for dig, der er ny til dans og dig, der har danset før. Fælles for alle er en nysgerrighed omkring dans, kreativitet og koreografisk arbejde.

Dans er primært et praktisk funderet fag. Vi skal styrke kroppen gennem opvarmning, teknik og koreografi. Gennem leg, improvisation og koreografiske værktøjer arbejder vi med mere personlige udtryksformer.

Vi skal se bag om dansen og få indblik i dansens historie. Sammen retter vi blikket mod international scenekunst via dansefilm og tekster og snakker om, hvad der rører sig ude i verden og hvorfor.

Vi byder dig op til en rundvisning

Har du spørgsmål til faget Dans på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om dans og vores andre fag.