Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Robotterne kommer

Design, programmering og etik

Hvad er Robotterne kommer på Roskilde Festival Højskole?

Robotterne kommer bygger og programmerer vi vores egne autonome robotter helt fra bunden, og udforsker de grundlæggende tekniske og praktiske principper i robotdesign. Vi kommer til at konkurrere om at bygge de bedste, de latterligste, de nobleste, de hurtigste og de mest skurkagtige robotter. Men vi skal også reflektere over etiske problemstillinger ved kunstig intelligens og diskutere robotternes potentiale for at “disrupte” vores liv på godt og ondt.

Igennem en række øvelser, opgaver og en hel masse benspænd bliver du klædt på til at bygge og designe dine egne robotter. Vi skal køre om kap løse hverdagsproblemer, og måske kæmpe til (batteri)døden. Men vi skal også udfordre hvad en robot er, og hvad sådan én skal – og bør – kunne. Vi kommer til at arbejde med sensorer og motorer, med programmering og microcontrollere, med kunstig intelligens og kunstig dårskab – og med forhindringsbaner i både konkret og filosofisk forstand.

Robotterne kommer er for alle, der er nysgerrige på robotbyggeri i teori og praksis. Det kræver ingen særlige forudsætninger af hverken praktisk eller teknisk art – blot at du er klar til at slippe dit videbegær og din indre robotnørd løs.

Mød en robot

Har du spørgsmål til faget Robotterne kommer på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om undervisning i teknologi og vores andre fag.