Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Film

Produktion, dokumentar og visuel kommunikation

Hvad er Film på Roskilde Festival Højskole?

I sidefaget Film undersøger vi det personlige filmiske udtryk og mulighederne for at skabe nye filmoplevelser gennem et fokus på rejsen og filmvisningen som individuel og kollektiv aktivitet.

I solo- og gruppeøvelser tilrettelægger og producerer vi korte visuelle formater og filmvisninger i rum på og udenfor skolen.

Målet er i fællesskab at skabe en begejstring for levende billeder ved at se, tale om og lave film.

Undervejs i forløbet arbejder vi med forskellige filmtekniske øvelser og benspænd. Som elev får man et indblik i både de filmtekniske og filmkritiske greb, der er med til at kvalificere din forståelse af levende billeder og giver dig mulighed for at arbejde filmisk på egen hånd og i samarbejde med andre.

Undervisningen

I Film har du et højt produktionsflow og arbejder hurtigt og fleksibelt mellem planlægning, produktion og post-produktion. Og som festivalhøjskole arbejder vi selvfølgelig også med kuratering og kontekstualisering af filmvisninger på det store lærred.

Du skaber forskellige produktioner og lader dig ikke begrænse af klassiske genrer og virkemidler. Med afsæt i historiske filmperler og med blik for fremtidens mediebillede får du muligheden for at udvikle dine egne film.

Vi lærer at give hinanden konstruktiv feedback og arbejder med modet til at lade fortællingen tage en uventet drejning. Samtidig arbejder vi aktivt og aktivistisk med de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår undervejs i arbejdet med filmen og i filmens møde med virkeligheden.

Fag i faget

Fortælleteknik, lys- og lydlære, interviewteknik, genrer, dokumentar, post-produktion, distribution, kuratering, filmfestival, etik og rettigheder, refleksion og feedback, filmhistorie

Faget som levevej

Går du rundt med en instruktør i maven, og elsker du at fortælle historier med film, kan du få vejledning i, hvordan du kommer videre på en relevant uddannelse. Vi samarbejder med aktuelle gæstelærere, uddannelser og medieinstitutioner, så du kan få indblik i, hvordan der bliver arbejdet med film både i kunstneriske og kommercielle virksomheder og organisationer.

Periode

2. periode
12 uger
5 timer/uge

Undervisere

Aske Erbs Ørbæk er underviser på Film. Aske brænder for at lave, se og snakke om film i alle afskygninger, og på festivalen har han blandt andet ledt et team af frivillige, der producerer frivilligeportrætter for festivalen og for højskolen. Når han om sommeren ikke er på festival, så er han højest sandsynligt ude på racercyklen eller på cykel- eller togferie med sin hustru, Marie, og deres døtre Ellen og Mie.

 

 

 

 

 

 

Vores skabe er pakket med udstyr, og der kameraer, lydudstyr og lys til mange niveauer af medioproduktioner. Derudover har vi iMacs med Adobepakken.

Vi prøver kræfter med både filmproduktion og filmdistribution til web og til det store lærred på til festival. Hvordan kan din historie nå et relevant publikum og gøre en forskel?

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets nye mediehøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer.  Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med fordybelse, nye erfaringer og stærke fællesskaber – tæt på festivalpladsen og med kort afstand til København.

Elevproduktioner

Når ens eget liv ikke længere er noget man vil holde for sig selv, men hellere vil finde lykken i at dele med andre. Et lille glimt ind i Oles lange liv, hvor han deler ud af sin historie om at bo i kollektiv. Han fortæller om sin store kærlighed og trang til samvær og om sin færden fra det ene fællesskab til det andet.

Cecilie Paulsen er elev på Roskilde Festival Højskole. En del af faget handler om at finde sin egen filmstemme og skabe sin egen kortfilmsdokumentar.

I et tværfagligt forløb over en uge blev eleverne fra hovedfagene Film og Sangskriver blevet blandet for at skabe et fælles musikalsk og filmisk værk ud fra et ord.

Dette værk er skabt ud fra ordet “At Glemme” af eleverne August Brandt Juul, Lukas Nielsen og Cecilie Poulsen.