Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Liveproduktion

Medieproduktion, tilrettelæggelse og broadcast

Når vi går live, går vi alle sammen med. Med live-produktioner kan vi skabe fællesskaber lige nu og her. For når kunst, kultur eller kritisk journalistik tilrettelægges, produceres og broadcastes ud til et publikum, føler alle sig som en del af øjeblikket. Selv ude bag skærmen. Hvad gør det ved os som fællesskab? Hvorfor er det vigtigt, at det foregår lige nu og her? Og er det virkelig muligt at være sammen om live-events hver for sig i disse nye corona-tider?

I ‘Liveproduktion – tilrettelæggelse, produktion og broadcasting’ undersøger vi medie-fænomenet ‘direkte’, når vi skal tilrettelægge og producere vores eget liveshow, der skal broadcastes ud til resten af skolen. Faget taler direkte ind i samtidens globale medie- og kulturliv – om det så er gameshows, DRs ‘Fællessang, hver for sig’, banebrydende talkshows som ‘The Late Show’, digitale Zoom-talks med Edward Snowden eller blot en Facebook Live med Chris Martin, der forbinder sig til millioner af fans fra sin egen telefon. Det er dog ikke en ny ting med direkte fællesskaber på afstand: Når vi spiller fodboldfinaler, har vi i mange år jublet sammen bag hver vores radio eller skærm, og når klokken slår midnat Nytårsaften, fejrer vi også det særlige øjeblik sammen hver for sig. Men meget er alligevel anderledes i tiden efter corona, når det kommer til live-events. Hvad har vi lært, hvad vil vi gerne glemme, og hvad har ændret sig for altid.

Undervisningen

I faget bliver eleverne inspireret af underviserne og af hinanden gennem forskellige eksempler på aktuelle live-produktioner, om det så er store debatter, koncerter eller online kulturbegivenheder. Vi læser relevante tekster fra mediehistorien og om det virtuelle og digitale potentiale. Og vi får input fra gæstelærer Marie Erbs Ørbæk (programlægger, CPH:DOX), der bl.a. tilrettelægger og broadcaster større events og debatter live fra en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Faget afsluttes med en fælles liveproduktion fra vores faglokale, Redaktionen, som broadcastes til Orange foredragssal. Du kommer ikke ikke til at lære alle sider af liveproduktion i faget, men får en smagsprøve på at udvikle, lede, tilrettelægge og producere dit helt eget lokal-broadcastede liveshow. Du finder din egen rolle på holdet, om det så er som tilrettelægger, producer, scenograf, studiefotograf, lyssætter, lydtekniker eller vært. Vigtigst af alt handler faget om lære ved at prøve, fejle og lykkes i fællesskab, og om at skabe en helt særlig oplevelse, der foreviger højskoleopholdets “nu” i en fælles live-produktion.

Fag i faget

Tilrettelæggelse, medieproduktion og -ledelse, værtskab, liveproduktion, studieteknik, kamerateknik, broadcasting, kommunikation, distribution

Faget som levevej

Faget er åbent for alle der er nysgerrig på hvad der skal til for at skabe en relevant livetransmitteret produktion. Overvejer du at læse Medieproduktion og Ledelse på DMJX eller TV- og medietilrettelæggelse, så er faget også en oplagt mulighed for at snuse til en unik faglig og få konkret erfaring som producer, tilrettelægger eller tekniker.

Oversigt

Periode

1. periode
5 uger
5 timer/uge

Undervisere

Aske Erbs underviser i film og mediefag

I faget får vi bl.a. besøg af Askes kone Marie, der arbejder med liveproduktion på CPH:DOX, én af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Læs et portræt af Aske:

“Film handler om at skabe nye perspektiver; og det kan ændre verden”

Aske Erbs underviser i Film på Roskilde Festival Højskole

Skolen giver unikke muligheder for at etablere studie i medielokalet (på billedet), der kan mørklægges, eller i Orange foredragssal der skaber en særlig stemning med et intimt livepublikum - eller i Musik, hvis der skal skabes en særlig koncertstemning i et lydtæt rum.

Når du har været en del af faget, har du en unik mulighed for at være produktionsassistent eller -tekniker på nogle af skolens mange livearrangementer.