Ring mig opBook en rundvisningBestil gratis brochureTilmeld dig

Filmmusik

Sound track, stemning og komposition

Hvad er Filmmusik?

Hvad er det der gør, at man husker musikken i Star Wars og Indiana Jones? Hvordan virker en gyserfilm, hvis man fjerner musikken?

‘Filmmusik’ handler om at komponere musik ud fra noget visuelt, at udforske hvordan lyd kan smelte sammen med film og billeder og gøre en filmscene ekstra ikonisk.

Vi tager udgangspunkt i de musikalske virkemidler; melodi/tematisering, harmonisering, rytmik mm. Vi vil lægge særligt fokus på melodiskrivning/tematisering, da det ofte er rygsøjlen for en filmkomposition og undersøge, hvordan man skriver en genkendelig melodi, som kan fungere som en signatur for en scene eller en film.

‘Filmmusik’ er for dig, der ønsker at udforske musikalsk komposition i sammenhæng med film og billeder, dig der ønsker at dykke ned i grundstenene af musikalsk komposition, og skabe melodier der kan huskes. Særligt er det for dig, der ønsker et rum for at give og modtage sparring og fælles refleksion over det at skabe.

Undervisningen foregår som en kombination af kreative benspænd som afsæt for musikalsk komposition, sparring, lytning og refleksion.

Vi vil hovedsageligt arbejde med komposition på laptop i et indspilningsprogram a la Logic, og kan derved arbejde med lyd og billede samtidigt.