Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Filosofi

Filosofisk samtale og idéhistorie

Hvad er Filosofi på Roskilde Festival Højskole?

På Roskilde Festival Højskole handler ‘Filosofi’ om turde stille os selv og hinanden de spørgsmål, som vi aldrig bliver færdige med, men alligevel ikke kan lade være med søge svar på. Vi skal med afsæt i filosofihistoriens store tænkere og vigtigste begreber undre os, være nysgerrige, kritiske, provokerende og spørgelystne.

Filosofi på højskole handler ikke om at kunne fremlægge Kants kategoriske imperativ til eksamen, men om at kunne dyrke evnen til at tænke og filosofere for at kvalificere vores fælles samtale om det liv, vi lever med og mod hinanden.

‘Filosofi’ er et fag for dig, der interesser dig for filosofi og idéhistorie og måske overvejer at tage en uddannelse indenfor området. Men faget er lige så meget for sig, der aldrig har beskæftiget dig med filosofi, men har lyst til at kaste dig ud i det i en tryg og fri ramme.

‘Filosofi’ handler først og fremmest om at tænke og tale sammen. Det vil vi gøre gennem præsentationer og diskussioner af begreber og tænkere, der har påvirket vores måde at forstå os selv, hinanden og vores verden på. Vi vil desuden læse uddrag af filosofiske tekster, se film og vende blikket ud mod vores omverden og personer, der kan udvide og forstyrre vores samtale.

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Filosofi på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om almene fag og vores andre fag.