Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Antropocænaktivisme

Hvad er Antropocæn aktivisme på Roskilde Festival Højskole?

Få praktisk og teoretisk erfaring med fremtidens natur- og klimaaktivisme.

Destabiliserende klimaforandringer og tabet af biologisk mangfoldighed er bare to af de store kriser, som vi lever med i dag. Men kan vi ændre på, at vi mennesker, særligt os i Vesten, har så enorm indflydelse på Jordens udvikling, at vi er blevet en geologisk kraft på linje med meteoritter og vulkanudbrud?

Formentlig ikke. Men måske kan vi kæmpe for at skabe den bedst mulige Antropocæn, som geologerne kalder vores tid. Måske kan vi genfortrylle vores forhold til naturen ved at arbejde med rewilding og bekæmpe klimaforandringerne med lokal produktion af mad og energi. Vi ser aktivisme som en central del af den grønne omstilling.

I Antropocæn aktivisme skal vi bruge vores hænder og hoveder til at undersøge hvordan vi laver en mere bæredygtig verden. Vi skal have jord under neglene med dyrkning, når vi giver os i kast med at gøre skolens udearealer og vores kommende drivhus grønt, og forsøge at lukke så mange kredsløb som muligt med hensyn til vand, el, jord osv. Samtidig skal vi ud i Roskildes “natur” og gå på opdagelse i skoven, på markerne og ved vandet. Men vi skal også arbejde med økoaktivistisk kunst og litteratur og i samarbejde med biologer undersøge, hvordan vi skaber plads til en vildere natur omkring højskolen med nye rewilding-metoder.

I Antropocæn aktivisme sigter vi efter at skabe den bedst mulige og en meget grønnere og biologisk set vildere fremtid.