Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Grøn Iværksætter

Forandring, klimakamp og omtanke

Grøn Iværksætter henvender sig til dig, der vil forandre verden med særlig tanke på den jord vi lever på.

I faget skal vi skabe en grønnere højskole, hvor vi samtidig tager højde for det urbane benspænd, som vores omgivelser byder os. Vi skal arbejde med naturforståelse, økologiske kredsløb, bæredygtighedsbegrebet og cirkulær økonomi. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer og i vores kommende drivhus.

Grøn iværksætter er for dig, der gerne vil have værktøjerne til at gå ud og bedrive grønt iværksætteri i ordets bredeste forstand. Altså at skabe og forandre. Undervejs skal vi igennem en vidensopbygning inden for konkret bæredygtig dyrkning, permakultur, projektledelse og iværksætteri

I Grøn Iværksætter tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og adfærd, og vi lærer hvordan vi helt konkret gør det.

Undervisningen

Undervisningen
Gennem konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellige strategier og modeller for hvordan du omsætter idé til handling. Vi arbejder med at udvikler urban havebrug, nye produkter og tiltag, både os selv og med eksterne samarbejdspartnere. Vi får besøg af gæstelærere, NGO’er og har selvfølgelig løbende et tæt samarbejde med Roskilde Festival.

Det er fagets ambition at gøre dig i stand til at ændre den udvikling, der foregår i verden på det grønne område ved at aflæse magtdynamikker, gå fra idé til handling og ikke mindst udvide din horisont og kritiske stillingtagen til verdens aktuelle problemstillinger, så du har redskaberne til på egen hånd at påvirke den verden, du er en del af.

Fag i faget

Klimateori, projektledelse, adfærd, etik, forandringsteori, personlig gennemslagskraft, urban gardening, kampagneledelse, lobbyisme, innovation, samfundsteori, FN’s verdensmål, kommunikation.

Faget som levevej

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, enten ved at starte dit eget projekt, uddanne dig inden for feltet eller arbejde med grøn forandring eller i kulturindustrien. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk/aktivistisk arbejde, i foreningslivet eller du kan uddanne dig inden for miljø/klima, statskundskab, udviklingsstudier, turisme/sport/event management eller noget helt andet. Skolens undervisere kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

Periode

4. periode
17 uger
10 timer/uge

Underviser

Freja Borg Drabæk underviser i forandring.

Freja Borg Drabæk, underviser i forandring på Roskilde Festival Højskole

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.

Faciliteter

Forandring er placeret på skolens 1. sal med nedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til medie- og ledelsesfagene. Lokalets inventar og udstyr giver mulighed for at indrette rummet i forhold til skiftende øvelser, hvad enten det er medietræning, debat eller kampagneplanlægning.

Området

I relation til faget rummer lokalområdet et inspirerende industrielt og kreativt miljø, hvor der er rig mulighed for at indtage byrummet med spontane arrangementer. Festivalpladsen ligger få hundrede meter væk, og højskolen ligger tæt på Roskilde Festivals sekretariat og Danmarks Rockmuseum Ragnarock.