Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Grønomstilling

Hvad er Grøn omstilling på Roskilde Festival Højskole

På Grøn omstilling skal vi rykke byen tættere på naturen. Den grønne omstilling er i fuld gang, og vi ønsker på Roskilde Festival Højskole at blive en del af løsningerne! Men hvordan gør vi det i et gammelt industriområde?

I Grøn omstilling skal vi skabe en grønnere højskole, hvor vi samtidig tager højde for det urbane benspænd, som vores omgivelser byder os. Vi skal arbejde med naturforståelse, økologiske kredsløb, bæredygtighedsbegrebet og cirkulær økonomi. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer og i vores kommende drivhus.

Grøn omstilling er for dig, der gerne vil have værktøjerne til at gå ud og bedrive grønt iværksætteri i ordets bredeste forstand. Altså at skabe og forandre. Undervejs skal vi igennem en vidensopbygning inden for konkret bæredygtig dyrkning, permakultur, projektledelse og iværksætteri.

Undervisningen veksler mellem oplæg fra både lærer og elever, øvelser, feedback, partner- og gruppearbejde samt oplæg fra gæsteundervisere og eksterne samarbejdspartnere. Dertil kommer en stor portion praktisk arbejde med at dyrke vores egne planter bæredygtigt og økologisk. Vi kommer løbende til at arbejde med teorier om de forskellige problemstillinger, ligesom vi reflekterer over og undersøger, hvordan man kan have indflydelse på den grønne omstilling — både som enkeltperson, gruppe og samfund.

Nogle af dem, vi skal inspireres af og måske besøge, er: Østergro, Mosegaarden, Svanholm, Farendløse Mosteri, Grennessminde og Permatopia.