Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Meningsskaber

Hvad er Meningsskaber på Roskilde Festival Højskole?

Meningsdanner henvender sig til dig, der vil forandre verden. Verden er i konstant bevægelse, men bevæger den sig i den retning, du ønsker? For at påvirke og ændre dit samfund, så må du kende og forstå det i en større sammenhæng. I faget vil vi arbejde med aktuelle globale udfordringer som ulighed, politik, klima, migration, racisme, uretfærdighed, økonomi og kapitalisme, samt at se på hvordan de kommer til udtryk lokalt.

Du lærer at identificere kulturelle og sociale problematikker, at finde mulige løsninger på dem og omsætte dem til social forandring. I Meningsdanner tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og adfærd, og vi lærer hvordan andre gør det helt konkret i både etablerede virksomheder, aktivist-grupper og non-profit organisationer.

Gennem konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellige strategier og modeller for hvordan du omsætter idé til handling. Vi arbejder med alt det som er besværligt og bøvlet. Alt det som får mennesker til at støde sammen, men også som får os til at vokse. Hvordan skaber andre forandring og hvordan kan vi selv gøre det?

Det er fagets ambition at gøre dig i stand til at udforme og lede en forandring omkring dig enten på lille eller stor skala, kunne aflæse magtdynamikker, gå fra idé til handling og ikke mindst udvide din horisont og kritiske stillingtagen til verdens aktuelle problemstillinger, så du har redskaberne til på egen hånd at påvirke den verden, du er en del af.

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, enten ved at starte dit eget projekt, kampagne eller event, uddanne dig inden for feltet eller arbejde med social forandring eller i kulturindustrien. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk/aktivistisk arbejde, i foreningslivet eller du kan uddanne dig inden for projektledelse, statskundskab, antropologi, udviklingsstudier, turisme/sport/event management, kommunikation, ledelse, CSR, business eller samfundsvidenskab.

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale forandring og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.