Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Naturkritik

Hvad er Naturkritik på Roskilde Festival Højskole?

Få praktisk erfaring med at kommunikere natur- og klimakrisen på tværs af videnskab, kunst og dokumentarisme – og bidrag til et fælles tidsskrift og scenearrangement ved periodens afslutning.

Naturkritik er for dig der gerne vil lære at arbejde kreativt og kritisk, når det gælder natur- og klimakrisen, men som også gerne vil ud og observere de kriseforhold i landskabet og formidle dem gennem eksperimenterende begivenheder og publikationer.

Vi etablerer indledningsvist emner for vores naturkritiske udgivelse, og vi tager på feltarbejde i det fri for at blive inspireret og indsamle materiale til tidsskriftet, men vi forbereder også events, der på tværs af kunst, videnskab og musik beskæftiger sig med natur- og klimakrisen.

Research, redaktion og programlægning indgår i forberedelserne, men der vil også være mulighed for at få erfaring med skriftlig formidling, interviews, moderatorarbejde, scenepræsentationer og gæstehåndtering med særlig fokus på at inddrage og få kendskab til de vigtigste aktører i Danmark, der beskæftiger sig med natur- og klimakrisen.

Sideløbende beskæftiger vi os også med den vigtigste litteratur, film og kunst om natur- og klimakrisen, deriblandt udgivelsen Ny Jord – Tidsskrift for naturkritik nr. 5, der udkom ved årsskiftet.