Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Ro på

Bevidsthed og meditation

Hvad er Ro på på Roskilde Festival Højskole?

I Ro på udforsker du lidt af dit indre urmenneske. Måske du kender oplevelsen af at have tankemylder og ikke kunne sove, føle dig afhængig af mobilen eller have svært ved at være tilstede.

Måske er det dit indre urmenneske, der er på vagt. Det kan også være, du kender følelsen af ro og nærvær, hvis du fordyber dig i noget eller går en tur i skoven og gerne vil have mere af netop det.

I Ro på vil du få en fornemmelse af, hvordan hjernen og nervesystemet fungerer, når du er presset, og når du er i balance. Gennem oplevelser og øvelser vil du udforske, hvad der påvirker dit eget stressniveau, og du vil få teknikker, der kan hjælpe til at få dit nervesystem til at slappe af, hvis det bliver overbelastet.

Faget er for dig, der har lyst til at udforske dig selv, men det er lige så meget for dig, der vil blive klogere på krop og sind. I faget vil vi komme omkring temaer som psykens påvirkning af kroppen, reptilhjernen, psykologi, nervesystemet, sansning og filosofi, og vi vil diskutere hvilke situationer, der kan sætte det moderne menneskes psyke under pres.

Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, som yoga og meditation, forskellige former for sansning og udendørsaktiviteter. Vi vil også få besøg af gæsteundervisere, og vi vil dele erfaringer med hinanden i det omfang, vi har lyst.

Kom ind indenfor i varmen

Har du spørgsmål til faget Ro på på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om meditation, bevidsthed og yoga samt vores andre fag.