Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Social Iværk­sætter

Forandring, entreprenørskab og kampagneledelse

Social Iværksætter henvender sig til dig, der vil forandre verden og kunne leve af det. Verden er i konstant bevægelse, men bevæger den sig i den retning, du ønsker?  I faget vil vi arbejde med aktuelle globale udfordringer som ulighed, klima, migration og økonomi, samt at se på hvordan de kommer til udtryk lokalt. Vi arbejder frem mod vidensfestivalen Sound, der bliver skabt i samarbejde med Roskilde Festival. 

Du lærer at identificere kulturelle og sociale problematikker, at finde mulige løsninger på dem og omsætte dem til en virksomhed, forening eller NGO.
I Social Iværksætter tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og adfærd, og vi lærer hvordan vi helt konkret gør det – både ved at starte ting fra bunden og indgå i samarbejder med etablerede virksomheder og non-profit organisationer.

Undervisningen

Undervisningen
Gennem konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellige strategier og modeller for hvordan du omsætter idé til handling. Vi arbejder med at udvikler balancerede forretningsmodeller, nye produkter og tiltag, både os selv og med eksterne samarbejdspartnere. Vi får besøg af gæstelærere, NGO’er og har selvfølgelig løbende et tæt samarbejde med Roskilde Festival med udgangspunkt i deres årlige tema og Orange Together, som har fokus på fællesskab, adfærd, krænkelser, støj og miljø. 

Det er fagets ambition at gøre dig i stand til at udforme og lede en virksomhed eller kampagne, kunne aflæse magtdynamikker, gå fra idé til handling og ikke mindst udvide din horisont og kritiske stillingtagen til verdens aktuelle problemstillinger, så du har redskaberne til på egen hånd at påvirke den verden, du er en del af.

Fag i faget

Forretningsmodeller, projektledelse, adfærd, etik, forandringsteori, personlig gennemslagskraft, kampagneledelse, lobbyisme, innovation, samfundsteori, FN’s verdensmål, kommunikation.

Faget som levevej

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, enten ved at starte dit eget projekt, uddanne dig inden for feltet eller arbejde med social forandring eller i kulturindustrien. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk/aktivistisk arbejde, i foreningslivet eller du kan uddanne dig inden for projektledelse, statskundskab, udviklingsstudier, turisme/sport/event management, kommunikation, ledelse, CSR, business eller samfundsvidenskab. Skolens undervisere kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.

Faciliteter

Politik er placeret på skolens 1. sal med nedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til journalistik- og ledelsesfagene. Lokalets inventar og udstyr giver mulighed for at indrette rummet i forhold til skiftende øvelser, hvad enten det er medietræning, debat eller kampagneplanlægning.

Området

I relation til faget rummer lokalområdet et inspirerende industrielt og kreativt miljø, hvor der er rig mulighed for at indtage byrummet med spontane arrangementer. Festivalpladsen ligger få hundrede meter væk, og højskolen ligger tæt på Roskilde Festivals sekretariat og Danmarks Rockmuseum Ragnarock.