Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Fortæl

Røverhistorier og mundtlig formidling

Evnen til at fortælle historier, hvad enten de er sande, fiktive, sjove eller alvorlige er noget af det, der gør os til mennesker. Den mundtlige fortælling er vel nok den ældste formidlingsgenre, som findes, og den er lige så aktuel og fascinerende i dag, som for 5000 år siden.

Hvad er Fortæl på Roskilde Festival Højskole?

Den gode fortæller evner at fange sine tilhørere, så de på en gang forføres til at lytte og sættes fri til at digte med. I dette fag vil vi sammen øve os i at fortælle for hinanden og tale sammen om, hvad der kendetegner den gode fortælling, og hvad de store og små fortællinger betyder for os som mennesker og samfund.

Faget er for alle og henvender sig derfor både til dem, der er vant til at fortælle historier og ønsker at blive bedre til det, og til dem, der synes, at det kan være angstprovokerende at stille sig op, men her kan prøve kræfter med det i en tryg og afslappet ramme. Vi fortæller først og fremmest, fordi vi ikke kan lade være, men undervejs bliver vi bedre til at formidle, mere reflekterede over vores sprog og mere trygge ved at stille os frem foran andre mennesker.

I faget Fortæl skal vi bruge det meste af tiden på at fortælle for hinanden, og vi vil til det formål benytte os af en række forskellige øvelser, der hjælper os i gang, og vi vil fokusere på forskellige teknikker og virkemidler. Bl.a. kropssprog, gestik og timing. Faget afsluttes, hvis vi har lyst, med en fortælleaften for resten af skolen, på det lokale plejehjem eller et andet sted, hvor vores fortællinger får lov at folde sig ud!

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Fortæl på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om storytelling samt vores andre fag.