Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Klima &medborgerskab

Sommerkursus i forandring

Vores klima har både brug for nye, grønne teknologier og for nye, bæredygtige forbrugsmønstre. Sommerkurset i Klimamedborgerskab på Roskilde Festival Højskole er for dig, som vil i gang med at leve mere bæredygtigt og søger viden, inspiration og handlekraft gennem fællesskab. Sammen ser vi på hvilken rolle vi selv har i klimaudfordringen, og gør os klar til at indtage vores plads i den grønne omstilling.

I løbet af ugen får vi besøg af spændende foredragsholdere og debattører, og dagene rummer en blanding af oplæg og praktiske workshops, hvor vi beskæftiger os med både fakta, bekymring, håb og handling.

Hver dag er der fordybelsesrum og sparring til, at du udarbejder en individuel klimahandleplan, der kan hjælpe dig til at fastholde kursets indhold i din hverdag og tage de næste skridt. Hvad end det er mere mådeholdent forbrug, klimarenoveringer, grønne investeringer, politisk aktivisme, mobilisering af din arbejdsplads eller forvildning af din have.

Derudover står den på klassisk højskole med fællessang og -spisning, forløsende grin og gode stunder til at udveksle ideer og erfaringer. Sommerkurset foregår i inspirerende omgivelser på Roskilde Festival Højskole, der ligger midt i den kreative bydel ‘Musicon’, der både kan udforskes på egen hånd og gennem en fælles introduktion til nogle af bydelens mange ildsjæle og fortællingen om en omdannelse fra betonfabrik til ny bæredygtig by.

Hele ugen byder højskolen på lækker mad fra vores køkken, der fokuserer på økologi og lokale fødevarer, og du kan sagtens være vegetar eller veganer.

Undervisningslokalerne har højt til loftet og plads til brainstorms, workshops og fordybelse.

Højskolen ligger i en ny bydel med fokus på borgerinddragelse, bæredygtighed og kreativitet.