Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Klima &medborgerskab

Sommerkursus i forandring

Vores klima har både brug for nye, grønne teknologier og for nye, bæredygtige forbrugsmønstre. Sommerkurset i Klimamedborgerskab på Roskilde Festival Højskole er for dig, som vil i gang med at leve mere bæredygtigt og søger viden, inspiration og handlekraft gennem fællesskab. Sammen ser vi på hvilken rolle vi selv har i klimaudfordringen, og gør os klar til at indtage vores plads i den grønne omstilling.

I løbet af ugen får vi besøg af spændende foredragsholdere og debattører, og dagene rummer en blanding af oplæg og praktiske workshops, hvor vi beskæftiger os med både fakta, bekymring, håb og handling. Blandt gæsterne er klimaaktivist og forfatter, Esther Michelsen Kjeldahl initiativtager til Den Grønne Studenterbevægelse, forsker og forfatter, Gregers Andersen, forfatter, Mikael Bellers Madsen fra Concito samt bioetiker, Mickey Gjerris.

Boggave til de 20 første

De første 20 tilmeldte til sommerkurset får to bøger med i købet: ”Frihed, lighed og bæredygtighed” af Gregers Andersen og ”Klimatosserne” af Mikael Bellers Madsen.

Kursusbeskrivelse fortsætter under præsentation af oplægsholdere.

Hver dag er der fordybelsesrum og sparring til, at du udarbejder en individuel klimahandleplan, der kan hjælpe dig til at fastholde kursets indhold i din hverdag og tage de næste skridt. Hvad end det er mere mådeholdent forbrug, miljøvenligt byggeri, grønne investeringer, politisk aktivisme, mobilisering af din arbejdsplads eller forvildning af din have.

Derudover står den på klassisk højskole med fællessang og -spisning, forløsende grin og gode stunder til at udveksle ideer og erfaringer. Sommerkurset foregår i inspirerende omgivelser på Roskilde Festival Højskole, der ligger midt i den kreative bydel ‘Musicon’, der både kan udforskes på egen hånd og gennem en fælles introduktion til nogle af bydelens mange ildsjæle og fortællingen om en omdannelse fra betonfabrik til ny bæredygtig by.

Hele ugen byder højskolen på lækker mad fra vores køkken, der fokuserer på økologi og lokale fødevarer, og du kan sagtens være vegetar eller veganer.

Fælles Talk: Lone Belling

På sommerkurset laver Lone Belling et oplæg for os og kursisterne på vores andet kursus, Roskilde Leadership X, samt Verdensmålsambassadørerne, der også har kursus på skolen i uge 31.

Lone Belling er stifter af LIV OG LEDERSKAB og brænder for at medvirke til skabelse af en bæredygtig verden hvor både mennesker, organisationer og planeten trives. Hun er overbevist om at dannelse og etik er afgørende for at kunne navigere i en kompleks og kaotisk tid.

Lone virker som konsulent og er forfatter til bøgerne Bæredygtighed (2019), Din bæredygtige kalender (2019), Bæredygtig dannelse – skitser til en empatisk verden (2017) samt bøger om Teori U og samskabelse.

Læs mere om Lone Belling

Bestil kursusmateriale

Klik her og bestil digitale brochure om de korte kurser. Og ringe på +45 3132 5321 for at høre mere.

Undervisningslokalerne har højt til loftet og plads til brainstorms, workshops og fordybelse.

Højskolen ligger i en ny bydel med fokus på borgerinddragelse, bæredygtighed og kreativitet.