Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Borgerret


Hvad er Borgerret på Roskilde Festival Højskole?

Hvad har vi egentlig ret til? Hvor fastforankret er denne ret? Kan vi uden videre miste den?

Dette fag kaster sig ud i menneske- og borgerrettighederne, dvæler ved deres historiske ophav og spørger nysgerrigt ind til dem. Kunne de være anderledes? Kunne de fordeles bedre? Hvorfor er nogle universelle rettigheder åbenbart mere universelle end andre?

Fagets omdrejningspunkt er en levende, nysgerrig diskussion, hvor store dilemmaer gøres konkrete, når omverdenen udfordrer os som individer, som borgere, som fællesskab. Vi kommer både omkring international lovgivning om krigsførsel, naturens eventuelle rettigheder og retten over sin egen krop, hvad end det gælder abortlovgivning eller beskyttelse mod krænkelser.

Undervejs vil vi forsøge at komme i tale med nogle af de borgere, som kæmper for deres og andres ret, men også med nogle af dem, som har oplevet at miste en ret, som vi alle tager for givet. Ydermere har faget et særligt ansvar for at planlægge dele af studieturen, som går til Haag – hjemstedet for den internationale domstol og arnestedet for de første internationale konventioner om lov og ret under krig.