Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Fremtidenseventproduktion

Hvad er Fremtidens eventproduktion på Roskilde Festival Højskole?

Prøv kræfter med at skabe nytænkende kulturindhold, planlægning og afvikling under særlige, mærkværdige og midlertidige forhold i ‘Fremtidens eventproduktion’. I faget skaber vi kulturbegivenheder på højskolen eller et andet unikt sted i Musicon-bydelen under de vilkår, som corona nu engang byder os på det tidspunkt, vi skal afvikle eventet.

Eleverne bliver inddelt i projektgrupper, som hver især har ansvar for at udvikle deres eget event i løbet af foråret til en af vores RoFH Talks om onsdagen eller RoFH Life om fredagen. Det kan være en midlertidig kunstudstilling i hal 7 med digtoplæsning og tøris. Det kan være en interaktiv lysoplevelse til lyden af house. Det kan være en politisk debat, hvor publikum bliver inddraget coronavenligt på en nye måder. Med andre ord er det kun fantasien der sætter grænserne for indholdet.

I løbet af faget lærer vi af de bedste om alt det man skal vide for at skabe et event, når vi får besøg af eksperter fra Roskilde Festival. Det kan f.eks. være en musikbooker, sikkerhedsansvarlig eller erfaren frivilligleder, der skal sætte skub i gruppernes arbejde med et specifikt event.

Undervisningen veksler mellem ekspertoplæg, holddiskussioner, planlægning/booking i grupper og hands on afvikling, hvor vi alle hjælpes ad, når en gruppe skal på banen. I løbet af perioden diskuterer vi de udfordringer man som menneske kan stå overfor i forhold til etik, kultur og ikke mindst samarbejde, så man forhåbentlig kommer mere rustet ud på den anden side til at skabe noget i virkeligheden efter højskoleopholdet.

Faget er et sidefag og timerne ligger derfor som udgangspunkt mandag og fredag formiddag, men fordi vi skal skabe rigtig events vil undervisningen nogle gange ligge onsdag aften i forbindelse med en Talk-afvikling eller fredag eftermiddag/aften til RoFH Life. I det her fag er skemaet altså omskifteligt – præcis som kulturbranchen.