Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Grøn Iværksætter

Iværksætteri, handling og omtanke

Grøn Iværksætter henvender sig til dig, der vil forandre verden med særlig tanke på den jord vi lever på.

FN vurderer, at 70% af verdens befolkning i 2050 vil bo i byer. Vores skole placerer os i den tendens da vi er placeret i det urbane Musicon hvor beton og containere går hånd i hånd med grøn byudvikling. I faget skal vi skabe en grønnere verden men også en grønnere højskole, hvor vi samtidig tager højde for det urbane benspænd, som vores omgivelser byder os.

Vi skal arbejde med praktisk viden om klima, samfund, naturforståelse, økologiske kredsløb, biodiversitet, bæredygtighedsbegrebet, cirkulær økonomi og meget mere. Vi skal også lade os inspirere af andres grønne initiativer, start-ups og projekter — og så skal vi også have jord under neglene, når vi lærer at forspire og dyrke grøntsager, blomster og urter på skolens udearealer og i vores nye store drivhus.

Grøn iværksætter er for dig, der gerne vil have værktøjerne til at gå ud og bedrive grønt iværksætteri i ordets bredeste forstand. Altså at skabe og forandre gennem projektledelse. Undervejs skal vi igennem en vidensopbygning inden for det tidens klimakrise kalder på; den bæredygtige omstilling. Her skal vi omsætte klimauretfærdighed og frustration til aktivt håb og handling.

Grøn Iværksætter tror vi på, at gode ideer kan skubbe til mennesker og adfærd, og vi lærer hvordan vi helt konkret gør det.

Undervisningen

Undervisningen

Gennem handlingsorienteret undervisning og konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellig dyrkning og forskellige strategier og modeller for hvordan du omsætter idé til handling. Vi arbejder både teoretisk og praktisk, både os selv og med eksterne samarbejdspartnere. Du vil få brug for både dit hoved, hænder og dit hjerte. Vi får besøg af klimaforskere, aktivister, NGO’er og har selvfølgelig løbende et tæt samarbejde med Roskilde Festival med henblik på et større afsluttende projekt ude på festivalen.

Det er fagets ambition at gøre dig i stand til at ændre den udvikling, der foregår i verden på det grønne område ved at aflæse magtdynamikker, gå fra idé til handling og ikke mindst udvide din horisont og kritiske stillingtagen til verdens aktuelle problemstillinger, så du har redskaberne til på egen hånd at påvirke den verden, du er en del af.


Fag i faget

Klimateori, biologi, geografi, miljø, jordbrug, projektledelse, adfærd, etik, forandringsteori, personlig gennemslagskraft, urban gardening, aktivisme, kampagneledelse, samfundsteori, FN’s verdensmål, kommunikation.

Faget som levevej

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, enten ved at starte dit eget projekt eller virksomhed, uddanne dig inden for feltet eller arbejde med grøn forandring eller i kulturindustrien. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk/aktivistisk arbejde, i foreningslivet eller du kan uddanne dig inden for miljø, klima og natur, statskundskab, udviklingsstudier, turisme/sport/event management eller noget helt andet. Skolens undervisere kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

Oversigt

Periode

2. periode
11 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Freja Borg Drabæk er uddanneet antropolog og geograf  og underviser i bæredygtighed og kreativt samfundsfag samt i ulighed, privilegier, intersektionalitet og queerfeminisme.

Freja Borg Drabæk

I Grøn iværksætter sætter vi gang i nye grønne koncepter og forsøger at forene bæredygtighed på både den økonomiske og grønne bundlinje.

Roskilde Festival Højskole er en ny højskole i nye kreativ og grøn bydel et stenkast fra festivalen som bliver vores endelige eksperimentarium for den grønne omstilling.

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale forandring og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.