Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Identitet

Køn, mening og samfund

I Identitet – køn, mening og samfund er formålet at blive klogere på mennesket/samfundet og skabe dialog og møder om identitet og forskellighed samt at øve os i at bygge broer og skabe forståelse mellem mennesker gennem kunst og kultur.

Vi har forskellige udgangspunkter for at deltage i den demokratiske samtale og alle har ikke samme vilkår i alle rum. Vi ønsker at arbejde politisk inkluderende, medfølende og lyttende for personer med minoritetsbaggrund, men hvor der samtidig er plads til at træde forkert og lære. Vi er formet af vores kultur og faget vil derfor gå undrende og undersøgende til værk, for at forstå de dynamikker som udgør privilegier og ulighed. Hvordan kan vi skabe et inkluderende og progressivt rum?

På Roskilde Festival Højskole øver vi os i det til hverdag, men vi vil også gerne gøre en forskel for og med andre.

Undervisningen

Undervisning foregår i et undersøgende rum, hvor vi sammen skal eksperimentere med det at skabe tryggere rum for samtaler om identitet. Safe space er en utopi, så hvordan kan vi sammen skabe tryggere rum for og med minoritetsgrupper? På faget arbejder vi også praktisk og projektorienteret med at skabe inkluderende events, kampagne og/eller videndelingsplatforme – her har vi vi eksempelvis tidligere har lavet Talk Town Roskilde. Undervejs får vi besøg af meningsdannere, aktivister, fremtrædende kulturpersonligheder og græsrodsbevægelser

I Identitet – køn, mening og samfund søger vi viden om krop, køn, seksualitet, racisme, politik for at skabe et bedre grundlag for at skabe forandring. På faget forsøger vi at have en konstruktiv tilgang til viden og dialog. I vores samfund taler vi meget om hvad vi ikke har lyst til eller hvad der er forkert og skamfuldt. Der er et stort fokus på nej. Og det er der selvfølgelig stadig behov for. Men vi skal ikke glemme at tale om det vi har lyst til og hvad der driver os som mennesker.

Fag i faget

Identitet, køn, racisme, politik, sociologi, krop, seksualitet, cancel culture, kultur, nationalisme, forskellighed, mangfoldighed, forandring, hverdagsliv, lgbtq+, magt, ulighed, samfund, strukturel uretfærdighed, normer

Faget som levevej

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, enten ved at starte dit eget projekt, uddanne dig inden for feltet eller arbejde med identitet og køn eller i kulturindustrien. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk/aktivistisk arbejde og i foreningslivet. Derudover bliver viden og erfaringer om identitet, køn og kulturel kommunikation mere og mere efterspurgt i erhvervslivet der skal omstille sig til nye tendenser. Skolens undervisere kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

Oversigt

Periode

3. periode
8 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Freja Borg Drabæk er uddanneet antropolog og geograf  og underviser i ulighed, privilegier, intersektionalitet og queerfeminisme samt bæredygtighed og kreativt samfundsfag.

Freja Borg Drabæk

I faget arbejder vi koncentreret med viden og projekter, men generelt på højskolen fylder emner om mangfoldighed og inklusion meget - her elevorganiseret demonstration for Black Lives Matters.

Hovedfag har base i faglokalet Skyen; en boks der svæver tæt på højskolens hjerte. Men vi kommer også meget ud og besøger aktivister, NGO'er og andre relevante aktører.

Kom indenfor til en snak om identitet

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København.  Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale forandring og Roskilde Festival Højskole

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.