Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Køn

Krop, kultur og seksualitet

Hvad er Køn på Roskilde Festival Højskole?

Køn har nærmest til alle tider været et omdiskuteret fænomen. Kroppen er atter blevet en politisk slagmark. Emner som seksualitet og ligestilling har fået fast spalteplads i de store dagblade og udvides nu med diskussioner om samtykke, kropsudskamning, hverdagssexisme etc. Vi tager fat i store klassikere indenfor kønsfilosofi og bruger dem til at kaste nyt lys over vores samtid. Vi inddrager aktuelle debatter, dvæler ved de besværlige spørgsmål og lader os provokere og inspirere af aktivistiske bevægelser. Mød op med lysten til at dele synspunkter, erfaringer og din undren med os andre.

Køn er for alle, der interesserer sig for kultur- og kønsstudier, men ikke nødvendigvis ved, hvad de helt skal tænke om alle disse til tider, med filosoffen Simone de Beauvoirs ord, irriterende emner. På faget handler det mest af alt om at få nuancerne frem ved at skabe et undersøgende rum med plads til både forundring og tvivl.

Køn er båret af levende, nysgerrige diskussioner, som ofte bliver givet en form, så forskellige standpunkter udforskes og udfordres. Vi orienterer os efter, hvad der er oppe i tiden og forsøger at fordøje diverse konflikter i ro og mag hellere end at haste mod konsensus. Måske krydrer vi det med en tur i teatret eller lignende.