Krise

Hvad er Krise på Roskilde Festival Højskole?
Vi lever efter sigende i en krisetid. Eller vi lever i de overvældende mange overlappende krisers tid. Når både klima, økonomi, mental sundhed, biodiversitet, opmærksomhed, sammenhængskraft etc. står og vakler, kan apati og handlingslammelse synes helt forståeligt, men en anden copingstrategi kunne være dette: nysgerrighed.
Ordet krise stammer fra det oldgræske κρίσις (krisis) og κρίνω (krino), som betyder hendholdsvis beslutning og vendepunkt. Altså er en krise i sin oprindelige betydning først og fremmest kendetegnet ved en forandring, som mennesket er nødsaget til at forholde sig til.
Det er min overbevisning, at nysgerrighed kan være med til at afhjælpe den uoverskuelighed, der kan overvælde os, hvad enten det er store, globale eller intime personlige kriser, vi beskæftiger os med.
Udover dagsaktuelle begivenheder fra både stort og småt, så kommer vi til at beskæftige os med et væld af forskellige tilgange til fænomenet krise. Filosofi, religion, podcasts, tegnefilm etc. giver os foder til tænkning og oplæg til diskussion, men vi kommer nok også til at beskæftige os lidt med vores egne levede erfaringer og eksistentielle kvaler.