Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Liveproduktion

Tilrettelæggelse, produktion og broadcasting

Hvad er Liveproduktion på Roskilde Festival Højskole?

Når vi går live, går vi alle sammen med. Med live-produktioner kan vi skabe fællesskaber lige nu og her. For når kunst, kultur eller kritisk journalistik tilrettelægges, produceres og broadcastes ud til et publikum, føler alle sig som en del af øjeblikket. Selv ude bag skærmen. Hvad gør det ved os som fællesskab? Hvorfor er det vigtigt, at det foregår lige nu og her? Og er det virkelig muligt at være sammen om live-events hver for sig i disse nye corona-tider?

I ‘Liveproduktion – tilrettelæggelse, produktion og broadcasting’ undersøger vi medie-fænomenet ‘direkte’, når vi skal tilrettelægge og producere vores eget liveshow, der skal broadcastes ud til resten af skolen. Faget taler direkte ind i samtidens globale medie- og kulturliv – om det så er DRs ‘Fællessang, hver for sig’, ‘The Late Show’ fra værtens private hjem, digitale Zoom-talks med Edward Snowden eller Facebook Live med Chris Martin, der forbinder sig til millioner af fans fra sin egen telefon. Det er dog ikke en ny ting med direkte fællesskaber på afstand: Når vi spiller fodboldfinaler, har vi altid jublet sammen bag hver vores skærm, og når klokken slår midnat Nytårsaften, fejrer vi også det særlige øjeblik sammen hver for sig. Men meget er alligevel anderledes i tiden efter corona-krisen, når det kommer til live-events. Hvad har vi lært, hvad vil vi gerne glemme, og hvad har ændret sig for altid?

I faget bliver eleverne inspireret af underviserne og af hinanden gennem forskellige eksempler på aktuelle live-produktioner, om det så er store debatter, koncerter eller online kulturbegivenheder. Vi læser relevante tekster fra mediehistorien og om det virtuelle og digitale potentiale. Og vi får input fra gæstelærer Marie Erbs Ørbæk (programlægger, CPH:DOX) der i marts 2020 pga. corona-krisen var med til på en uge at omdanne en af verdens største dokumentarfilmfestivaler fra en fysisk til en online version. Faget afsluttes med en fælles liveproduktion fra vores faglokale, Redaktionen, som broadcastes til Orange foredragssal. Du kommer ikke ikke til at lære alle sider af live-produktion i faget, men får en smagsprøve på at udvikle, tilrettelægge og producere dit helt eget lokal-broadcastede liveshow. Du finder din egen rolle på holdet, om det så er som tilrettelægger, producer, scenograf, studiefotograf, lyssætter, lydtekniker eller vært. Vigtigst af alt handler faget om lære ved at prøve, fejle og lykkes i fællesskab, og om at skabe en helt særlig oplevelse, der foreviger højskoleopholdets “nu” i en fælles live-produktion.