Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lyd &lys

Eventteknik- og produktion

Små som store liveproduktioner og events kræver indsigt og erfaring med eventteknik og -produktion. På Roskilde Festival Højskole udbyder vi sidefaget Lyd & lys i samarbejde med Roskilde Festival.

Danmark oplever en musik- og eventbranche i rivende udvikling hvad angår udtryk, teknik, faglighed, mangfoldighed og vilkår, og der er i den grad behov for fagligt funderede lyd- og lysteknikere, av-tekniknere, eventteknikere og sceneteknikere. Sidefaget i Lyd & lys er et godt sted at starte.

Lyd & lys er undervisningen en god blanding af teori og praksis – med fokus på det sidste. Du får oplevelsen af at planlægge og gennemføre lyd- og lysteknisk produktionen som en del af et fagligt team i kunstnerisk samarbejde med artister og i professionelt samarbejde med ledere.

Undervejs får du undervisning af professionelle lys-, lyd- og AV-teknikere med mange års erfaring fra festivaler, spillesteder, teatre og tours. Vores faste underviser følger dig i din udvikling og dine mål. På højskole er der ingen eksaminer eller karakterer, men vi kan garantere, at hvis du knokler på, så kommer du fra skolen med et bevis og et netværk du kan bruge til noget.

På faget får du både indsigt i fagets historiske og kulturelle udvikling og betydning, fra rockens fødsel over 60’erne og 70’ernes eksperimenter til moderne professionel kulturproduktion. I Musicon-bydelen omkring højskolen er der helt unik adgang til viden og og mulighed for at gå i diskussion med blandt andre Museum Ragnarock og Roskilde Festival som naboer, men også et spirende vækstlag i branchen.

Uanset om du skal med dine kammeraters band på turné, om du er frivillig på et spillested eller bare er nysgerrig på en sjov, kreativ og praktisk branche inden for kunst og kultur med plads til alle, så er Lyd & lys for dig.

Elevproduktioner