Ring mig opKom og besøg osBestil gratis brochureTilmeld dig

Wood lab

Håndværk, genbyg & bæredygtigt design

I Wood Lab gælder mesterlærerprincippet. Som Maker lærer du mens du tegner, konstruerer, bygger og restaurerer! Vi arbejder primært med genbrugstræ og genbrugsmaterialer. Du vækker gammelt træ til live og skaber nyt af gamle døre, gulvbrædder og møbler.

Faget giver dig indsigt i grundlæggende håndværksmæssige discipliner, forskelligt værktøj og i forskellige materialer. Faget tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem ideudvikling, formgivning, klasseundervisning og værkstedsarbejde.

Undervisningen

Wood Lab er for dig, der godt kan lide at bruge hænderne og som elsker at se frugten af et godt stykke arbejde. Faget tager afsæt i dit engagement, din kreativitet og dit mod til at kaste dig ud i nye projekter.

Du kommer til at prøve kræfter af med teknikker primært hentet fra træhåndværket. Nogle gange bygger vi fra grunden, fra model til form – andre gange vækker vi et slidt og udtjent møbel til live igen. Undervejs ruster vi dig til at bruge forskelligt håndværktøj og specialmaskiner til fremstilling af møbler, konstruktioner, prototyper og mock-up’s.

Vi lærer klassiske værktøjer at kende og vi gør avanceret teknologi til kreative hjælpemidler i udformningen af din vision. Vi leger, tester, fejler og bliver klogere, og inspireres af oplæg, diskussioner og gensidige refleksioner.

Vi arbejder både individuelt og i teams. Er du selv stærk til at bruge et bestemt værktøj eller metode, så glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Faget tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem ideudvikling, formgivning, klasseundervisning og værkstedsarbejde.

Fag i faget

Materialekendskab, værkstøjshåndtering, skitsetegning, formgivning, iværksætteri, innovation, bæredygtighed, design, interaktionsdesign, 3D-print, laser cutting, ideudvikling, digital modellering, prototypeproduktion, mm.

Faget som levevej

Wood Lab er for alle med lyst til at bruge hoved og hånd. Du vælger selv om du vil bruge faget til at dyrke din interesse eller som forberedelse til en af landets håndværksskoler, designuddannelser, ingeniøruddannelser, arkitektskoler, bygningskonstruktøruddannelsen og lærer- eller pædagoguddannelsen. Om du stiler efter det ene eller det andet, så står fagets underviser klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din videre vej.

Periode

1. periode
6-7 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

 

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

 

Underviser

Nikolaj De Hansen er møbelsnedker, arkitekt og bachelor i statskundskab.

Læs et portræt af Nikolaj:

“Højskolelivet er som en lang forelskelse”

Nikolaj De Hansen

Værkstedet

Wood Lab har hjemme dels i skolens værksted og dels i vores designlokale.

Lokalerne udgør i alt ca. 200 kvadratmeter, og er forbundet med et ’shared space’, der kan åbnes op til skolens bagområde med mulighed for at arbejde udendørs når vejret tillader det. Værkstedet ligger i stueplan, og den samlede værkstedsfacilitet udgør en legeplads for skabende sjæle og er udstyret med både klassisk og moderne værktøj både i form af håndværktøj, maskiner, fræser og 3D-printer.

Området

Udover højskolens egne faciliteter så er vi naboer til kunstværkstedet Smedjen, Orange Makers i Hal 6/7, teknisk skole og BOMI, der råder over flere spændende værkstedsfaciliteter. De mange kreative og værkstedsorienterede aktører i tæt tilknytning til højskolen giver faget mulighed for eksperimenterende samarbejder og brug af udstyr vi ikke selv råder over.