Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Journalistik

Formidling, refleksion og retfærdighed

Journalistik handler ikke kun om at skrive godt. Du skal også vide, hvad du skriver om, hvorfor du gør det – og hvem du skriver til. I Journalistik skal du derfor både bruge hoved, hånd og hjerte.

Medierne er dagligt med til at forme vores verdensbillede, og som journalist har du et særligt etisk og moralsk ansvar. Det er derfor fagets ambition at klæde dig på til at varetage en kritisk, reflekteret og saglig tilgang til forskellige journalistiske formidlingsformer og platforme.

Undervisningen

Gennem journalistikkens mange genrer og virkemidler vil du i Journalistik blive fortrolig med journalistens arbejde og udfordret i praksis. Fra udviklingen af en idé over research og interviews til historiens afsluttende udformning.

Man skal vide noget for at kunne skrive noget! Viden om nationale og globale samfundsforhold gør dig undervejs i stand til at producere og formidle reflekterede og væsentlige fortællinger med afsæt i temaer som demokrati, retfærdighed, ulighed, globalisering, klima, bæredygtighed og minoriteter. Men vi kigger også på vores nærmeste omgivelser. Rundt omkring os gemmer sig vigtige og nærværende historier, der bare venter på at blive fortalt.

Undervisningen veksler mellem praksisopgaver, øvelser, teori, diskussion, research og feedback. Vi sætter særlig fokus på etik og moral med afsæt i journalistens rolle i samfundet i dag. Hvad er den objektive fortælling? Hvordan kan den forandre verden?

Fag i faget

Skriv journalistisk, nyhedstrekant, research, vinkling, reportage, viden, interviewteknik, anmeldelse, billedjournalistik, podcast, radiojournalistik, journalistisk entreprenørskab, etik og moral

Faget som levevej

Elsker du at skrive, eller drømmer du om at arbejde professionelt som journalist eller med kommunikation, så giver faget dig den nødvendige indsigt i journalistikkens grundlæggende dna og sprog. Hvis du er i tvivl om din vej, står fagets underviser klar til at hjælpe dig videre.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Sofie Buch Hoyer, underviser i journalistik på Roskilde Festival Højskole

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets nye mediehøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer. Vi betaler din transport. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.

Redaktionen

Journalistik holder til i faglokalet  Redaktionen, der er også er hjemsted for vores hovedfag Film. Redaktionen ligger i et roligt hjørne på skolens 1. sal med udvendig trappeopgang og med tæt forbindelse til ledelses- og aktivistfagene. Med lokalets nye inventar og udstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold den daglige redaktion, øvelser og andre journalistiske projekter.

Området

Rundt omkring os venter historierne på at blive fortalt. Vi inddrager i bred udstrækning Roskilde og vores nærmiljø i faget. Vores nærmest naboer består af et væld af personligheder og kreative aktører, der opererer i det kulturelle og kreative spor; Roskilde Festivals sekretariat, Danmarks Rockmuseum, Aaben Dans, Hal 12, Makerspace, osv.