Ring mig opBook en rundvisningBestil gratis brochureTilmeld dig

Local storytelling

Portræt, interview og nysgerrighed

Hvad er Local storytelling?

‘Local storytelling’ er et fag, hvor vi skal lytte, tænke og skrive os ind på nogle af vores naboer omkring højskolen og i Roskilde by. Hvem er de? Hvordan ser verden ud gennem deres øjne, når det gælder håb, drømme, kærlighed, smerte og dét at være menneske?

Med udgangspunkt i den journalistiske portrætgenre skal vi lære kunsten at beskrive et andet individ. Vi skal bruge vores sanser og kreativitet til at indfange anekdoter, scener og personlige detaljer om de mennesker, der lever lige uden for vores dør. Der bliver også rig mulighed for at sætte sit personlige præg på de lokale portrætter.

Du behøver ikke at have en journalist i maven for at vælge ‘Local storytelling’. Men du skal være villig til at sætte dig i andre menneskers sted og gå på opdagelse i deres historier og livsforløb. Faget klæder dig på til at møde folk, du ikke kender, og bringe dig selv i øjenhøjde med dem gennem tillid, åbenhed og nysgerrighed.

I ‘Local storytelling’ skal vi bl.a. arbejde med interviewteknik og aktiv lytning. Faget veksler mellem oplæg og praktiske øvelser. Vi dykker ned i dramaturgi og personkarakteristik for at kunne beskrive vores naboer, og så skal vi snuse til forskellige portrætjournalisters værker og tage ved lære af deres erfaringer og gode råd. Faget afsluttes med et selvvalgt projekt.