Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Medieproduktionog journalistik

Tilrettelæggelse, formidling og udgivelse

I Medieproduktion og journalistik lærer du at skabe levende historier, der i bedste fald sidder i kroppen på modtageren flere dage efter, de er blevet fortalt. Med afsæt i tværmedielle teknikker inden for klassisk journalistik og formidling bliver du klædt på til at kunne producere og udgive dine egne fængende fortællinger fra virkeligheden på en digital eller analog platform.

Rundt omkring os – både i Musicon, Roskilde by og i den øvrige verden – findes et hav af spændende mennesker og miljøer, der bare venter på at blive udforsket af dig og din nysgerrighed. I Medieproduktion og journalistik arbejder du med hele processen fra idé til færdigt produkt. Du bliver præsenteret for en stærk kombination af teori og praktiske øvelser, som hjælper dig med at finde og udvikle din egen fortællerstemme, men også prøve kræfter med formidling digitalt og visuelt.

Undervisningen

Vi skal arbejde aktivt med levende billeder, interview-teknik, planlægning, produktion og feedback.

Samtidig inddrager vi sanser og følelser undervejs, når vi skal give vores læser/lytter/seer fortællende aha-oplevelser, som de kan spejle sig i og måske give videre til andre.

I undervisningen kommer du til at arbejde både individuelt og i grupper. Undervejs får vi besøg af professionelle journalister og kulturfolk, og vi kommer selv til at producere artikler og indhold til forskellige medier, f.eks. Orange Press og Dagbladet Roskilde.

Fag i faget

Skriv journalistisk, research, interviewteknik, tilrettelæggelse, vinkling, reportage, anmeldelse, det gode portræt, kulturmedier, nyhedskriterier, fotojournalistik, klog på sprog, podcast, idéudvikling, feedback, kreativitet, etik og moral

Faget som levevej

Elsker du at skrive, eller drømmer du om at arbejde professionelt som journalist eller med kommunikation, så giver faget dig den nødvendige indsigt i den grundlæggende dna og sprog i god kulturformidling. Overvejer du en fremtid i mediebranchen, er det her det rette sted at starte. Hvis du er i tvivl om din vej, står fagets underviser klar til at hjælpe dig videre.

Periode

4. periode
17 uger
10 timer/uge

Underviser

Sofie Buch Hoyer er uddannet journalist med en fortid på bl.a. Politiken.

Læs et portræt af Sofie

“Journalistik handler om at føre dagbog for verden, og det stiller kæmpe krav til os, der gør det”.

Sofie Buch Hoyer, underviser i journalistik på Roskilde Festival Højskole

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets nye mediehøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer. Vi betaler din transport. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.

Redaktionen

Medieproduktion og kulturformidling holder til i faglokalet  Redaktionen. Redaktionen ligger i et roligt hjørne på skolens 1. sal med udvendig trappeopgang og med tæt forbindelse til ledelses- og aktivistfagene. Med lokalets nye inventar og udstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold den daglige redaktion, øvelser og andre journalistiske projekter.

Området

Rundt omkring os venter historierne på at blive fortalt. Vi inddrager i bred udstrækning Roskilde og vores nærmiljø i faget. Vores nærmest naboer består af et væld af personligheder og kreative aktører, der opererer i det kulturelle og kreative spor; Roskilde Festivals sekretariat, Danmarks Rockmuseum, Aaben Dans, Hal 12, Makerspace, osv.