Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Podcast

Lydfortælling og produktion

Du har formentlig en podcast i ørerne på daglig basis, ligesom mere end en million andre danskere. For Podcast-mediet kan noget, som ingen andre medier kan. Det kan være det daglige pusterum, hvor vi lukker os inde i en verden af lyd, og lader os blive forført af fortællinger, sådan som kun lydmediet kan forføre os. For billederne i radioen er altid bedre end i TV.

Podcast-faget på RoFH henvender sig til dig, der vil lære de journalistiske og tekniske færdigheder, der skal til for at lave din egen podcast fra bunden. Måske drømmer du om en fremtid som podcast-producent eller journalist – eller måske vil du bare gerne have din fortælling ud i den digitale æter.

Undervisningen

I Podcast får du mulighed for at prøve kræfter med forskellige podcast-formater som short docs, montage, portrætter eller dokumentar. Derudover dykker vi ned i teknikken; du lærer forskellige optagemetoder, klippeteknikker og bliver indført i, hvordan du bygger et understøttende lydunivers op rundt om din fortælling. Det gør vi igennem en række forløb med forskellige fokus, hvor du lærer at generere og udvikle dine idéer, så du bliver klar til at gribe mikrofonen, sætte stykkerne sammen og få din historie ned på bånd, for til sidst at få dem ud i verden på RoFHcast – højskolens egen podcastkanal.

Fag i faget

Journalistik, research, interviewteknik, tilrettelæggelse, vinkling, reportage, anmeldelse, det gode portræt, kulturmedier, nyhedskriterier, fotojournalistik, klog på sprog, podcast, idéudvikling, feedback, kreativitet, etik og moral

Faget som levevej

Vil du lære at skabe din egen podcast, er det her faget for dig. Overvejer du en fremtid i mediebranchen, kan du få særligt indblik og erfaring med den populære podcast-genre. Hvis du er i tvivl om din vej, står fagets underviser klar til at hjælpe dig videre.

Periode

2. periode
11 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Mikkel Bech-Hansen kommer fra Radio24syv, hvor han har lavet lyd og produceret indhold til Den Korte Radioavis.

 

 

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets nye mediehøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer. Vi betaler din transport. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.

Der er masser er fortællinger at tage fat på i Roskilde. Det kan være en reportage fra en demonstration, som her til Black Lives Matter demonstrationen i Roskilde. Hvordan lyder en demonstration og hvilke stemmer bliver hørt?

Vi har professionelt podcast- og lydudstyr til at skabe et lydstudie til den daglige redaktion eller sætte et op on location i forbindelse med en begivenhed.