Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Lydproduktion

Elektronisk musikproduktion

Hvad er Ableton på Roskilde Festival Højskole?

Formålet med Ableton er at lære musikprogrammet Ableton Live at kende. Vi vil opbygge en forståelse for MIDI og audio, samt Abletons basisfunktioner, som er at kunne optage, generere, manipulere og afvikle lyd. Som elektronisk musiker eller som aspirerende producer er det et vigtigt værktøj, som kan gøre dig til en mere alsidig musiker.

Ableton henvender sig til dig, der gerne vil lære grundprincipperne i elektronisk musikproduktion, og især lære Ableton Live at kende. Du skal have en computer og Ableton, – Suite eller en trial version. (Bemærk, der er studierabat, når du er højskolestuderende.)

Igennem små sjove øvelser og benspænd vil vi lige så stille bevæge os rundt i programmets mange facetter, hele tiden med musikken for øje.

Vi vil gennemgå EQs, kompression og forskellige andre effekter, og få udvidet vores viden herom, så de kan hjælpe os til at lave en produktion, der lyder af noget. Vi vil både arbejde med, hvordan vi får lyd skabt i programmet, og også hvordan man i en live situation kan bruge Ableton som et instrument.

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Ableton på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om elektronisk musikproduktion og vores andre fag.