Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Elektronisk sangskriver

Komposition, producer og performance

Faget Elektronisk sangskriver skal fremme dine færdigheder inden for komposition, produktion og performance som kilder til udvikling af personlig og musikalsk identitet.

Samtidig skal det styrke en beherskelse af musikprogrammer og fremme din lyst til at udvikle computeren som et personligt hovedinstrument eller et bindeled til din vokal eller et andet hovedinstrument.

I faget skal vi opbygge en forståelse af lyd som både frekvenser, samples, 0- og 1-taller og som de musikalske værker, der omgiver os.

Du vil udvikle en åben og analytisk tilgang til andre kunstneres værker og dit eget udtryk med en ambition om at nedbryde konventioner og skabe ny og nysgerrig musik.

Undervisningen

I undervisningen modtager du kreativ sparring og professionel vejledning af fagets underviser og gæstelærere.

Her udforsker vi både de store elektroniske musikpioneres værker, metoder og processer, de gemte perler i nichemusikkens mørke og de effektive greb i popmusikken, hvor vi vil lytte, dissekere, stjæle gammelt og skabe nyt.

Vi vil arbejde med Ableton og Logic, plugins og gennemgange af effekter og mixing, men hvis du er vant til at bruge andre programmer, må du også meget gerne arbejde videre i dem. Samtidig skal du arbejde med æstetik og stilistiske virkemidler, så du kan få det du har at sige, så klart ud af højtalerne som muligt.

I faget vil du både være producer og sangskriver. Derfor fokuseres der i undervisningen også på det tekstlige udtryk, vokalens plads i lydbilledet, og hvordan tekst og budskab får plads i en produktion.

En del af undervisningen består af at vise din egen musik til andre, både i lytte- og feedbacksessions og som optrædende. I fællesskab med andre eller som soloartist arbejder vi med live-afvikling, lydinstallationer og liveeffekter, som underbygger dit nysgerrige og originale kunstneriske udtryk.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der føler en musikalsk skabertrang og som har lysten til at udtrykke sig gennem musik.

Fag i faget

Musikforståelse, sangskrivning, optræden, komposition, audio-recording, sampling, mixing, studieteknik, akustik, Ableton Live, Logic, plug-ins, live afvikling.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere, så er faget et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig, men skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Soffie Viemose er sanger og laptopmusiker.

Læs et portræt af Soffie:

“Jeg vil gerne få eleverne til at tænke mere abstrakt om musik”.

Soffie Viemose, underviser i elektronisk musik på Roskilde Festival Højskole

Elevproduktioner

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole og vise dig Danmarks nye musikhøjskole. Vi betaler din transport. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og oplev hvorfor vi sammen med Roskilde Festival skaber dit livs højskoleophold med musik, komposition og produktion.

Studiet

Musiklokalet er delt i tre rum, der samlet set udgør over 110 kvm. Lokalet er en musikalsk legeplads udstyret med nyt professionelt musik-, lyd- og optageudstyr. I vores mixerrum kan du få timer til at gå med at nørde med din produktion, og i vores speakerbox kan du uforstyrret indspille dit instrument eller træne din stemme til din næste optræden.

Området

Udover højskolens egne faciliteter og koncerter, så byder byen på flere små scener, hvor vi enten kan nyde andre kunstnere eller indtage scenen selv. I vores nærområde tilbyder Danmarks Rockmuseum Ragnarock, Paramount og Hal 12 mindre ’undergrunds’ scener, ligesom byens spillested Gimle og Gimles cafe har et mangfoldigt musikalsk program.