Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Elektronisk sangskriver

Komposition, producer og performance

Faget Elektronisk sangskriver skal fremme dine færdigheder inden for komposition, produktion og performance som kilder til udvikling af personlig og musikalsk identitet.

Samtidig skal det styrke en beherskelse af musikprogrammer og fremme din lyst til at udvikle computeren som et personligt hovedinstrument eller et bindeled til din vokal eller et andet hovedinstrument.

I faget skal vi opbygge en forståelse af lyd som både frekvenser, samples, 0- og 1-taller og som de musikalske værker, der omgiver os.

Du vil udvikle en åben og analytisk tilgang til andre kunstneres værker og dit eget udtryk med en ambition om at nedbryde konventioner og skabe ny og nysgerrig musik.

Undervisningen

I undervisningen modtager du kreativ sparring og professionel vejledning af fagets underviser og gæstelærere.

Her udforsker vi både de store elektroniske musikpioneres værker, metoder og processer, de gemte perler i nichemusikkens mørke og de effektive greb i popmusikken, hvor vi vil lytte, dissekere, stjæle gammelt og skabe nyt.

Vi vil arbejde med Ableton og Logic, plugins og gennemgange af effekter og mixing, men hvis du er vant til at bruge andre programmer, må du også meget gerne arbejde videre i dem. Samtidig skal du arbejde med æstetik og stilistiske virkemidler, så du kan få det du har at sige, så klart ud af højtalerne som muligt.

I faget vil du både være producer og sangskriver. Derfor fokuseres der i undervisningen også på det tekstlige udtryk, vokalens plads i lydbilledet, og hvordan tekst og budskab får plads i en produktion.

En del af undervisningen består af at vise din egen musik til andre, både i lytte- og feedbacksessions og som optrædende. I fællesskab med andre eller som soloartist arbejder vi med live-afvikling, lydinstallationer og liveeffekter, som underbygger dit nysgerrige og originale kunstneriske udtryk.

Faget er for alle – trænede som utrænede – der føler en musikalsk skabertrang og som har lysten til at udtrykke sig gennem musik.

Gæstelærere

Natal Zaks
Simon Muchinsky
Erle Romundstad Mylius
Johannes Smed
Anja Tietze
Beatz By Girls
Kasper Staub
Christian Balvig
Anna Lidell
Astrid Cordes

Fag i faget

Musikforståelse, sangskrivning, optræden, komposition, audio-recording, sampling, mixing, studieteknik, akustik, Ableton Live, Logic, plug-ins, live afvikling.

Faget som levevej

Drømmer du om en musikalsk karriere, så er faget et kreativt frirum til at afprøve og videreudvikle din passion for musik. Om du vil bruge det til at dygtiggøre dig til konservatoriet, musikvidenskab eller som gademusikant er helt op til dig, men skolen og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger i forhold til at afklare din vej.

Periode

2. og 4. periode
12 uger afhængigt af kursus
8,5 timer/uge

Undervisere

Soffie Viemose er sanger og laptopmusiker.

Læs et portræt af Soffie:

“Jeg vil gerne få eleverne til at tænke mere abstrakt om musik”.

Soffie Viemose, underviser i elektronisk musik på Roskilde Festival Højskole

Elevproduktioner

Besøg os

Vi vil vildt gerne invitere på besøg her på Roskilde Festival Højskole og vise dig Danmarks nye musikhøjskole. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og oplev hvorfor vi sammen med Roskilde Festival skaber dit livs højskoleophold med musik, komposition og produktion.