Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Filmmusik

Soundtrack, stemning og komposition

Hvad er Filmmusik på Roskilde Festival Højskole?

Går du med en lille filmkomponist i maven? Så kunne det være, at du skulle overveje valgfaget Filmmusik.

Det er vist Steven Spielberg, der engang skulle have været citeret for at sige, at det er fjollet, at folk opfatter film som et visuelt medie, når lyden står for mindst 50% af det samlede udtryk. 

I Filmmusik skal vi dykkede ned i de mange spændende facetter af filmmusikkens fantastiske verden, der er en kunst- og udtryksform helt i sig selv. Gennem nogle forskellige, guidede øvelser, kommer du til selv at prøve kræfter med at lave noget filmmusik. Og før du får sved på panden ved tanken om, at det måske lyder lidt overvældende, så fat mod: der er ikke noget bestemt krav om erfaring eller teori i faget, selvom det selvfølgelig er en fordel, hvis du allerede ved bare en smule. Derudover skal vi på opdagelse i de store oplevelser der gemmer sig i nogle af filmhistoriens mest slidstærke klassikere. Der er garanti for nye perspektiver og nye ideer. Og derudover bliver du også automatisk køreklar ud i de mere basale teknikker ved at betjene et lydredigeringsprogram, når du skal i gang med at lave dit eget lydunivers. Vel mødt!

OBS: I Filmmusik skal du have din egen computer, da det er den, der er dit primære arbejdsredskab.

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Filmmusik på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om soundtrack, stemning og komposition samt vores andre fag.