Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

MusikalskImprovisation

Sammenspil, lydhørhed og eksperimenter

Hvad er Musikalsk improvisation på Roskilde Festival Højskole?

Musikalsk improvisation handler om at tale sammen igennem musik. At lytte og at byde ind med de umiddelbare impulser, der kommer til os. Vi vil udforske, hvad det vil sige at skabe og navigere i et musikalsk univers, hvor få ting er aftalt, og hvor en komposition bliver formet i nuet og i mødet mellem de mennesker og instrumenter, der spiller sammen.

I Musikalsk improvisation er vi ikke fokuseret på et endemål, men på musikalsk kommunikation i nuet, som bringer os nye steder hen i samarbejde med hinanden. Vi vil udforske det umiddelbare, lytte og spille momentets toner.

Musikalsk improvisation er for dig, som er øvet eller let øvet musiker og ønsker et fælleskab med andre gennem musikken. Faget er for dig, der gerne vil udforske og udfordre dig selv med en fri og umiddelbar tilgang til det at skabe musik.

Faget foregår som sammenspil, hvor der sættes en simpel ramme for den musikalske improvisation, og musikken herfra formes mellem de mennesker, der deltager.

Vi vil lytte til musik, der bygger på improvisation og stemningsopbygninger samt indspille og udforske musikken selv. Timen kan f.eks. tage kreativt udgangspunkt i en rundgang af akkorder, en melodistrofe, et videoklip eller en lyd. Alt hvad der sker herfra, er op til de mennesker, der er til stede i rummet.

Kom og hør mere

Har du spørgsmål til faget Musikalsk improvisation på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om musik og sammenspil samt vores andre fag.