Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

POP!

Moderne kultur og samtidsbilleder

Hvad er Pop! på Roskilde Festival Højskole?

Pop! er et fag, hvor vi beskæftiger os med populærkultur – ikke som overfladisk underholdning eller guilty pleasures, men som kulturelle samtidsbilleder, der nogle gange fortæller mere om os, end vi vil vide af. Faget går ud på at skærpe vores analytiske blik på de kulturprodukter, der ofte glider let og ubemærket ned, og forholde os til de kulturelle strømninger, der baner vejen for kulturprodukternes popularitet. Vi skal undre os sammen og diskutere, hvornår og hvorfor vi selv går med eller mod strømmen.

Pop! er kulturstudier på speed. Overvejer du selv at tage en uddannelse indenfor området, kan det være en oplagt smagsprøve, men faget retter sig mod enhver med interesse for emnet, hvad enten man er fan eller kritisk iagttager.

Pop! er båret af levende diskussioner på baggrund af artikler, filmklip, musikvideoer og teoretiske indspark. Emnerne kan være alt fra Beyoncé til Disney, fra Serena Williams til Netflix, men vi kan også tage en tur i biffen eller til koncert, hvis der er udsigt til en aktuel og interessant oplevelse, som vi sammen kan reflektere over.

Besøg Roskilde Festival Højskole og hør mere

Har du spørgsmål til faget Pop! på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om moderne kultur og vores andre fag.