Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Global action

Forandring, kampagneledelse og globale udfordringer

Global Action henvender sig til dig, der vil forandre verden. Verden er i konstant bevægelse, men bevæger den sig i den retning, du ønsker? I faget vil vi arbejde med aktuelle globale udfordringer som ulighed, klima, migration og økonomi.

Vi vil undersøge, hvordan de kommer til udtryk globalt og i Danmark, og vi vil finde ud af, hvor og hvordan vi kan gøre en forskel – som enkeltpersoner, som højskole, som samfund. Du vil blive klogere på verdens udfordringer og verdens fremgang, og du vil lære strategier til forandring.

Undervisningen

Gennem konkrete øvelser og feedback vil du prøve kræfter med forskellige strategier for påvirkning og forandring. Du vil arbejde med kampagneledelse og projektledelse, påvirkning af nøglepersoner som politikere, medier eller virksomhedsledere, og du vil udvikle din personlige gennemslagskraft og øve dig i at kommunikere, debattere og inspirere andre.

Vi lærer at udforme budskaber, som står knivskarpe, og det kræver viden og slagkraftige argumenter. Med udgangspunkt i blandt andet Roskilde Festivals årlige tema, FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid og ikke mindst aktuelle problemstillinger indhenter vi information om globale og nationale problemstillinger.

Det er fagets ambition at gøre dig i stand til at udforme og lede en kampagne, være en saglig og slagkraftig debattør og ikke mindst udvide din horisont og kritiske stillingtagen til verdens aktuelle problemstillinger, så du har redskaberne til på egen hånd at påvirke den verden, du er en del af.

Fag i faget

Kampagneledelse, projektledelse, globale studier, retorik, debatteknik, medietræning, medier, etik, forandringsteori, personlig gennemslagskraft, lobbyisme, samfundsteori, FN’s verdensmål, kommunikation.

Faget som levevej

Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig og gøre en konkret forskel indenfor de temaer, vi arbejder med, men du kan også bruget faget til at afklare, om det er et felt, du ønsker at arbejde videre med. Det kunne eksempelvis være i en NGO, i et politisk arbejde, i foreningslivet eller du kan uddanne dig inden for globale studier, kommunikation, retorik, ledelse, CSR, business eller samfundsvidenskab. Skolens undervisere kan hjælpe dig med at afklare dit valg.

Periode

2. periode
11-12 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Undervisere

Mette Svalgaard retoriker og tidligere politisk rådgiver på Christiansborg.

Læs et portræt af Mette

“Jeg vil gerne give folk redskaberne til at udtrykke sig og modet til at gøre det”.

Mette Svalgaard, underviser i politik på Roskilde Festival Højskole

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal ændre verden – i det store og i det små.

Faciliteter

Politik er placeret på skolens 1. sal med nedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til journalistik- og ledelsesfagene. Lokalets inventar og udstyr giver mulighed for at indrette rummet i forhold til skiftende øvelser, hvad enten det er medietræning, debat eller kampagneplanlægning.

Området

I relation til faget rummer lokalområdet et inspirerende industrielt og kreativt miljø, hvor der er rig mulighed for at indtage byrummet med spontane arrangementer. Festivalpladsen ligger få hundrede meter væk, og højskolen ligger tæt på Roskilde Festivals sekretariat og Danmarks Rockmuseum Ragnarock.