Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Kulturstarter

Iværksætteri, projektledelse og aktivisme

Har du en ide til en ny event, vil du lære at starte og producere dit helt eget projekt eller kunne du tænke dig at arbejde kulturindustrien med musik, begivenheder, NGO’er, udstillinger, sport eller noget helt andet? I Kulturstarter tager vi udgangspunkt i hvordan man arbejder fra bunden op, med at ændre ting i verden vi ikke er tilfredse med eller at starte nye alternativer. Du lærer at arbejde både aktivistisk, udenomparlamentarisk og indenfor etablerede strukturer, med udgangspunkt i socialt entreprenørskab og en tro på fremtiden.

Vi møder og skaber både kulturprodukter, oplevelser og kampagner i faget, og lærer alt fra hvordan man markedsfører et nyt initiativ, identificerer samarbejdspartnere og laver en SoMe-kampagne, til planlægning og fundraising.

Undervisningen

Gennem samtaler, øvelser og konkrete modeller og værktøjer lærer du at søsætte egne ideer, opstarte fællesskaber og at arbejde og begå dig i både den formelle kulturindustri, samt den mere græsrodsprægede del af industrien.

I faget fokuserer vi på at arbejde i praksis og inddrage verden gennem samarbejdspartnere og at udfordre vaner og “plejer”. Vi arbejder tæt sammen med eleverne fra Ledelse om begivenheder som Talk Town Roskilde, 1. maj i Fælledparken, Ungdommens Folkemøde og selvfølgelig Roskilde Festival.

Fag i faget

projektstyring, psykologi, magt, marketing, kulturteori, kommunikation, fundraising, politik, forhandling, nudging, adfærd, etik, innovation.

Faget som levevej

Med Kulturstarter er du rustet til at starte din egen kulturvirksomhed, sociale bevægelse eller arbejde med etablerede NGO’er, projekthuse eller festivaler. Faget kan hjælpe med at afklare hvilke retninger du kan gå inden for kulturindustrien, både i forhold til uddannelse og arbejdsliv. Brænder du for at arbejde med koncerter, social ulighed, diplomati, oplevelser eller rejser, så hjælper Kulturstarter dig med at få praktisk erfaring.

Periode

1. periode
6-7 uger afhængig af kursus
10 timer/uge

Kom indenfor

På RoFH vil vi vildt gerne invitere dig på besøg på højskolen i Roskilde, tæt på festivalen og tæt på København. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt materiale

Klik her og bestil vores materiale og se mulighederne for et helt særligt højskoleophold på 4, 6 eller 10 måneder, hvor vi sammen skal flytte mennesker med det levende ord.

Faciliteter

Politik er placeret på skolens 1. sal med nedgang til højskolens bagområde og med tæt forbindelse til journalistik- og ledelsesfagene. Lokalets inventar og udstyr giver mulighed for at indrette rummet i forhold til skiftende øvelser, hvad enten det er medietræning, debat eller kampagneplanlægning.

Området

I relation til faget rummer lokalområdet et inspirerende industrielt og kreativt miljø, hvor der er rig mulighed for at indtage byrummet med spontane arrangementer. Festivalpladsen ligger få hundrede meter væk, og højskolen ligger tæt på Roskilde Festivals sekretariat og Danmarks Rockmuseum Ragnarock.