Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Skate

Hvad er Skate på Roskilde Festival Højskole?

Skate er for dig, der har lyst til at lege med din balance. Faget tager udgangspunkt i den udvikling, et menneske gennemgår, når det vælger at stille sig op på et bræt med hjul og begynder at eksperimentere. Forvent undervejs masser af grin, smil og måske lidt knubs, når vi ruller af sted på ramperne!

Skate-undervisningen på Roskilde Festival Højskole foregår hos vores naboer i Hal 12 (indendørs skatehal) og er hovedsageligt et praktisk fag. Samtidig er det en æstetisk læringsproces, der sigter på erkendelse af sammenhænge mellem det psykiske og det fysiske, og hvor vi aktivt trodser vores moderne nulfejlskultur.

Fagets underviser inddrager løbende skatekulturens historie og teori, ligesom der introduceres til en række af de personer, der gennem årene har været toneangivende for skate på verdensplan.

Undervisningen foregår ofte i grupper, hvor man hjælper hinanden med balance, inspiration og udforskning af nye tricks. Du får som elev til opgave at dokumentere din egen udvikling for at blive bevidst om dine sejre og forbedringspotentialer. Faget afsluttes med et kreativt produkt, f.eks. en lille film, podcast, billedserie, noget på skrift eller en performance/talk.

Du behøver ikke at have skatet før at vælge Skate, og alt udstyr inkl. hjelme låner vi af Hal 12.