Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig

Spekuler og spankuler

Filosofiske vandringer og samtaler

Hvad er Spekuler og spankuler på Roskilde Festival Højskole?

”Jeg har gået mig mine bedste tanker til”

Sådan satte Søren Kierkegaard ord på den produktive kobling mellem det at gå og det at tænke. På bedste højskolemanér tilføjer vi samtalen som det tredje element, der udgør et, bogstaveligt talt, bevægende fag, hvor vi en gang om ugen går en tur og tænker højt – sammen. Hver vandring vil tage afsæt i et tema, som vi undervejs vil undersøge gennem fx en kort tekst, en tænker eller et stykke musik. Temaerne vælger vi sammen, men det kan være alt fra død, kærlighed, frihed, fremtiden eller Nik og Jays sangtekster…

Faget er for alle, der har lyst til at komme ud i den friske luft og har mod på at flytte sig såvel fysisk som mentalt.

Vores ugentlige ’spekulation og spankulering’ vil foregå i højskolens nærområde, hvor vi kan udforske den nye Musicon-bydel, Dyrskuepladsen, hvor Roskilde Festival hver sommer popper op, og Roskilde by med domkirke, havneområde og naturskønne områder. Og nogle gange vil vi undervejs møde en person eller besøge et sted, der kan gøre os klogere – eller forvirrede på et højere plan.

Gå os i møde og få en rundvisning

Har du spørgsmål til faget Spekuler og spankuler på højskolen, kan du altid sende os en mail på kontakt@rofh.dkVi giver også meget gerne en rundvisning, hvor du kan se højskolen og høre mere om filosofi og vores andre fag.