Ring mig opBook en rundvisningBestil gratis brochureTilmeld dig

Faciliteterog området

Fra produktionshal til højskole

Hvert faglokale og opholdssted skabes specifikt ud fra den stemning og praksisbaserede handling vi ønsker der skal finde sted i rummet. Vi arbejder ud fra en filosofi om, at du i stedet for at træde ind i et faglokale træder ind i et laboratorium, der er præget med indtryk fra den faglige virkelighed faget udspringer af.

43,5 x 43,5 meter produktionshal omdannes til højskole.

Produktionshallen blev før i tiden brugt til betonproduktion

Foredragssal

Foredragssalen set fra tribunen i højskolens Mellemrum. Musiklokalet er placeret ovenpå foredragssalen.
Grafisk udkast

Værksteder

Vores faglokaler giver plads til armbevægelser og omfavnelser. Skolen har eksempelvis tre værksteder til de kunstneriske og skabelsesorienterede fag.
Grafisk udkast

Elevboliger

Moderne og rummelige elevboliger placeres foran højskolebygningen. Der er plads til 120 elever.
Grafisk udkast

Husgruppe

Som elev på RoFH bor du i én af syv husgrupper. Hver husgruppe har plads til i alt 20 beboere fordelt på dobbelt- og tremandsværelser. Husgruppens hjerte er fællesrummet, hvor I råder over et the-køkken, loungemiljø og små nicher til at arbejde, spille eller bare mødes over en kop the.

En kreativ bydel

Højskolen ligger på Musicon, en spirende kreativ bydel der ligger mellem Roskilde Station og Festivalpladsen. Den tidligere fabriksgrund er på 250.000 m2 og huser nu ca. 50 aktører, herunder start-ups, teater, rockmuseum, caféer, værksteder, skatehal, ungdomsboliger og øvelokaler.

Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur er en af højskolens nærmeste naboer. Museet er ligesom højskolen tegnet af MVRDV og COBE.

Ved siden af højskolens elevboliger ligger Hal12, der huser 1600 m2 skate- og eventhal.

Byens muligheder

I løbet af dit højskoleophold får du også mulighed for at gå på opdagelse i og omkring Roskilde, hvor der er adgang til både kultur og natur. Højskolen ligger kun 25 minutter fra København.

Tæt på kultur

Roskilde byder på historiske vingesus, vikinger, natur i særklasse og madoplevelser med lokale råvarer.

Tæt på natur

Er du til cykelture, overnatning i naturen eller en rolig sejlads på vandet, så er istidslandskabet omkring Roskilde Fjord helt unikt.

FAQ

Hvor ligger højskolen?

Højskolen ligger på Musicon, 10 minutters gang fra Roskilde St. og 10 minutters gang til festivalpladsen.

Se hvor højskolen bliver bygget

Hvor mange lærere bor på skolen?

I forbindelse med elevbyggeriet oprettes to lærerlejligheder, og ved siden af dette byggeri bygges to lærerboliger samt en forstanderbolig.