Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Faciliteterog området

Fra produktionshal til højskole

Hvert faglokale og opholdssted på Roskilde Festival Højskole er skabt specifikt ud fra den stemning og praksisbaserede handling vi ønsker der skal finde sted i rummet. Vi arbejder ud fra en filosofi om, at du i stedet for at træde ind i et faglokale træder ind i et laboratorium, der er præget med indtryk fra den faglige virkelighed faget udspringer af.

43,5 x 43,5 meter produktionshal er omdannet til højskole. Produktionshallen blev før i tiden brugt til betonproduktion.

I dag danner Roskilde Festival Højskole ramme for hjemlighed, fordybelse og kreativ udfoldelse.

Tilgængelighed

På RoFH sigter vi mod at være så tilgængelige som vi kan. Vi har handicapvenlige værelser med tilhørende badeværelser i bogrupper, samt handicapvenlige toiletter på både stueplan og 1. sal i hovedbygningen. Der er elevator til både bogrupper og i hovedbygningen samt en rampe til vores foredragssal. Resten af indgangene er niveaufrie. Derudover har vi teleslynge i foredragssalen.

Det er vigtigt for os at vi sammen finder den løsning, der passer til lige præcis dig, så hvis du har særlige behov, må du ikke tøve med at kontakte os. Vi vil meget gerne lære, tilpasse og finde nye løsninger sammen.

Foredragssal

Den ikoniske foredragssal skaber en helt særlig orange feeling til morgensang, fællesmøder, talks og koncerter.

Værksteder

Alle skolens faglokaler er skabt som værksteder for fagene. Eksempelvis består musiklokalerne af to studier og et spillested.

Udeområder

Højskolen er placeret i en spirende grøn bydel, hvor initiativet og naboskabet hyldes. Sammen er vi igang med at omdanne en gammel betonfabrik til et levende og grønt byrum med masser af plads til store armbevægelser og højt til loftet.

Bogruppen

Som højskoleelev bor du på en etage med 15-20 andre. Bogruppen danner “det lille fællesskab” på dit højskoleophold.

Værelset

Som elev på RoFH bor du i én af seks bogrupper. Hver bogruppe har plads til i alt 18 beboere fordelt på dobbelt- og tremandsværelser. Bogruppens hjerte er fællesrummet, hvor I råder over et the-køkken, loungemiljø og små nicher til at arbejde, spille eller bare mødes over en kop the.

En kreativ bydel

Højskolen ligger på Musicon, en spirende kreativ bydel der ligger mellem Roskilde Station og Festivalpladsen. Den tidligere fabriksgrund er på 250.000 m2 og huser nu ca. 50 aktører, herunder start-ups, teater, rockmuseum, caféer, værksteder, skatehal, ungdomsboliger og øvelokaler.

Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur er en af højskolens nærmeste naboer. Museet er ligesom højskolen tegnet af MVRDV og COBE.

Ved siden af højskolens elevboliger ligger Hal12, der huser 1600 m2 skate- og eventhal.

Byens muligheder

I løbet af dit højskoleophold får du også mulighed for at gå på opdagelse i og omkring Roskilde, hvor der er adgang til både kultur og natur. Højskolen ligger kun 25 minutter fra København.

Tæt på kultur

Roskilde byder på historiske vingesus, vikinger, natur i særklasse og madoplevelser med lokale råvarer.

Tæt på natur

Er du til cykelture, overnatning i naturen eller en rolig sejlads på vandet, så er istidslandskabet omkring Roskilde Fjord helt unikt.

FAQ

Hvor ligger højskolen?

Højskolen ligger på Musicon, 10 minutters gang fra Roskilde St. og 10 minutters gang til festivalpladsen.

Se hvor højskolen ligger på Google Maps

Hvor mange lærere bor på skolen?

Vi har to lærerboliger samt en forstanderbolig en spytklat fra elevernes boliger.