Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

RoFH påfestival

Uanset om du går her om foråret eller om efteråret slutter dit ophold af med at du er med til skabe et festivalprojekt. Foråret slutter af med at vi skaber en række store projekter på årets Roskilde Festival. I efteråret er vi en del af vidensfestivelen Grasp og slutter af med at skabe vores egen festival kaldet Ømme dage.

Festival med hovedfag og i fællesskab

Det at tage på festival er en mulighed for at prøve alt det af du har lært på RoFH i praksis, så hvad du præcist kommer til at beskæftige dig med afhænger af hvilke fag du vælger på skolen. Samtidig arbejder vi sammen på tværs af hele skolen under parolen: Når alle kan noget, kan vi alt sammen. Du kommer derfor til at opleve et kæmpe fællesskab omkring det at skabe kultur i virkeligheden sammen med dine højskolevenner.

Læs mere om Grasp, Ømme Dage og Roskilde Festival under billederne.

 

Du bliver en del af GRASP; en nytænkende vidensfestival og konference i samarbejde med Roskilde Festival.

Du bliver en del af GRASP; en nytænkende vidensfestival og konference i samarbejde med Roskilde Festival.

Du skaber RoFH's egen festival Ømme Dage i Huset KBH, hvor ømhed og sårbarhed ses som en kreativ styrke.

Du skaber RoFH's egen festival Ømme Dage, hvor ømhed og sårbarhed ses som en kreativ styrke.

Du er med til at skabe et særligt camping fællesskab, Common Ground, på Roskilde Festival, samtidig med at du har et projekt i dit hovedfag.

Du er med til at skabe et særligt camping fællesskab, Common Ground på Roskilde Festival, samtidig med at du har et projekt i dit hovedfag.

Grasp og Ømme dage

Går du på Roskilde Festival Højskole i efteråret bliver du involveret i to festivalprojekter. Det ene hedder Grasp og er en vidensfestival om bæredygtig handlekraft der foregår på højskolen og rundt omkring i kvarteret Musicon hvor vi bor. Grasp arrangeres af Roskilde Festival i samarbejde med en række partnere – heriblandt RoFH. På Grasp kommer du til at arbejde sammen med festivalens dygtige professionelle om at skabe en unik begivenhed.

Dit efterårsophold slutter med at vi skaber vores egen festival ‘Ømme dage’. Her arbejder vi sammen på tværs af alle fag om at skabe en indendørs festival, der løber over to dage og som foregår i København i Huset KBH. Alle fag bidrager med indhold til festivalen, hvor vi sætter fokus på unges mentale sundhed og belyser og iscenesætter emnet gennem kunst og kultur.

Roskilde Festival

Et forårshold på Roskilde Festival Højskole slutter med to projektuger, hvor vi forbereder en række aktiviteter på Roskilde festival. Derefter kommer festivalugen hvor vi flytter ud på pladsen og realiserer de projekter vi har forberedt. Vi driver et stort campingområde på festivalen kaldet Common Ground. Her har vi bl.a. vores egen scene kaldet Shared Space, hvor vi holder morgensamlinger, talks, dj-sets og meget mere.

Ligesom de frivillige på festivalen kommer du til at lægge en 32-timers indsats i løbet af ugen. Cirka halvdelen af tiden bruger du på projekter i dit hovedfag – den anden halvdel bruger du på vores fælles opgaver i Common Ground. Du kommer til at bo i en højskolelejr sammen med de andre elever fra Roskilde Festival Højskole side om side med tidligere RoFH-elever, der er frivillige gennem Roskilde Festival Højskoles elevforening.