Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Nytårskursus

Med gospel, dans og improteater

Nytårskursus på Roskilde Festival Højskole er et højskolekursus med gospel, dans og improteater. Det er en fantastisk mulighed for at fejre nytår i gode rammer og rigtig godt selskab. Du kan prøve lidt af det hele, eller vælge at fokusere mest på gospel, dans eller impro teater. Alle moduler er for alle, og det kræver ingen særlige forudsætninger udover er lysten til at være med.

Vi har samlet et virkelig stærkt hold af undervisere, og et stærkt crew, der sammen med Julie Hauge som kursusleder vil sørge for en fantastiske højskoledage med masser af nærvær, leg og nytårshygge.

Information

Kursets opbygning

Hver morgen er der morgensamling, med sang fra højskolesangbogen og et spændende oplæg, og derefter kan du vælge mellem fælleskor med Hans Christian Jochimsen eller yoga med Mette Risager.

Efter en kaffepause skal du vælge modul 1, hvor du kan vælge mellem fire forskellige moduler med gospel, dans eller improteater. Du fordyber dig i det samme modul hver dag. Efter en lækker frokost er modul 2, hvor du igen kan vælge mellem forskellige fire forskellige moduler.

I undervisningen vil du opleve nogle virkelig erfarne og kompetente undervisere, som vil sørge for god stemning og gode udfordringer til både begyndere og øvede. Sidst på eftermiddagen er der eller mulighed for at holde fri, gå en tur, strikke eller bare hygge sig.

Aftenerne på nytårskurset byder på to højskoleaftener, hvor der er fokus på at skabe et stærkt og inkluderende fællesskab igennem nærværende og sjove aktiviteter. Søndag aften er der lærerkoncert med Hans Christian Jochimsen og nogle af Danmarks bedste gospel musikere og sanger, og det bliver helt vildt fedt.

Og – så skal vi selvfølgelig have et brag af en nytårsaften, med kongens (første) nytårstale, festmiddag, kransekage, champagne, dans og hygge – og liiiidt fyrværkeri.

Der er masser af højskole, hygge og fællesskab på nytårskurset. Så kom og leg med! Du vil ikke fortryde det.

Modul 1

Sangteknik i praksis – Claes Wegener
Lær sangteknik i en musikalsk ramme. I dette modul bruger vi Komplet Sangteknik (CVT) som løftestang til at bygge en sang op med de bedste sangtekniske redskaber. Du lærer at bruge din krop og stemme sundt og effektivt, uden at musikken går tabt.

Sangtillid – Sarah Moshage
(max 15 deltagere)
I dette modul fokuserer vi på sangteknik og solistiske elementer med særlig vægt på at sætte stemmen fri og mindske nervøsitet. Vi arbejder på at frigøre stemmen og udvikle mod til at vokse som sangere. Modulet henvender sig både til dem, der allerede synger som solister, og til dem, der ønsker at lære deres egen stemme bedre at kende.

Dans – house for dummies – Tine Salling
House for dummies er danseundervisning for alle. Uanset om du har danset før eller er helt ny, er dette en unik mulighed for at leve sig ind i en dansestil, som er opstået på houseklubber i New York. Og, Tine Salling er tilmed en af Danmarks mest erfarne undervisere i denne genre. House dance er en freestyle genre, men du vil i forløbet både lære teknik, trinsammensætninger, freestylemetoder og sociale udvekslinger på dansegulvet – samtidig med, at du får pulsen og humøret højt op. Tag bløde sportssko på og gerne løst tøj til at bevæge sig i.

Improteater – Julie Hauge
Her er muligheden for at afprøve dit improvisations- og teatertalent. Det kræver ingen særlige forudsætninger eller erfaringer, det vigtigste er lyst og mod til at arbejde med improvisation og teatersport. Det gælder om at sige ja, og lade improvisationen udvikle sig derfra. Man kan drille, udfordre og blive udfordret – men man kan aldrig gå ud af rollen og sige nej. Der er stor chance for at improvisation og teatersport er personligt udviklende. Man lærer nye sider af sig selv, og øver sig i at sige ja, acceptere det som er og at være åben og konstruktiv. Vi tager dels udgangspunkt i øvelse indenfor improvisation og fra teatersportgenren, som i særlig grad er blevet udfoldet i ”så hatten passer”, hvor 5 spillere bliver udfordret i forskellige genrer. Det handler om at improvisere, lege med. Måske skal du starte en scene, eller springe ind i en scene – uden helt at vide hvilken retning det vil tage.

Modul 2

Greatest Hits Koret – Claes Wegener
Her er koret med de mest festlige sange fra soul-, pop- og disco-genrene. Ingen kan stå stille når harmonierne skydes af med de største hits. Der bliver med garanti gang i den. Det bliver dansabelt. Det bliver nytårsfestligt!

Solist impro – Mette Risager
(max 15 deltagere)
Kender du det. Man sidder til en koncert og lytter til en solist, som nærmest svæver rundt mellem tonerne… Sangen bliver helt hendes egen, og det hele virker let og legenede. På denne workshop skal vi arbejde med improvisation. Hvad er improvisation? Hvorfor overhovedet improvisere? Hvorfor kan det virke så svært og grænseoverskridende? Hvordan lærer jeg det/hvordan bliver jeg bedre til det? På Workshoppen vil I blive præsenteret for mange forskellige tilgange til improvisation. Vi skal være teoretiske noget af tiden, men det meste af tiden skal vi lege og udfordre/udforske stemmen. Målet er, at du kommer hjem med nye redskaber, som kan hjælpe dig til at blive mere fri i din improvisation, uanset om det at improvisere er nyt for dig – eller om det er noget du har arbejdet med i længere tid.

Dans – Bea Møgeltoft
These boots are made for dancing. Ifør dig valgfrie sko og mød op til en rundtur på dansegulvet. Vi skal danse squaredance og linedance med afstikker til TikTok-inspireret dans. Til traditionel western music og til sange du kan synge med på, giver vi os i kast med kreds-, kvadrille og rækkedanse. Det kræver ingen forudsætninger, men tag dit bedste humør med.

Improteater – Steen Haakon
Det er svært at forestille sig en mere kompetent underviser end Steen Haakon, som er uddannet på statens teaterskole og har undervist i improvisation i mange sammenhænge. Steen er en af danmarks dygtigste inspiratorer og kan med sit store menneskelige register og behagelige gemyt, gøre sine elever fuldstændig trygge, så de kan slippe fantasien fri og lade intuitionen flyde uhæmmet og lade den råde. Det kan blive rigtig sjovt – og bliver det højst sandsynligt – og sammen vil vi skabe spændende og interessante historier, som skabes fordi vi leger og siger ja.

Program

Lørdag d. 28.12
10.30 Ankomst
11.00 Rundvisning
11.30 Velkomst
12.30 Frokost
14.30 Modul 1
16.00 Kaffe og te
16.30 Modul 2
18.00 Aftenpause
20.00 Højskoleaften
21.30 Aftenkaffe og café

Søndag d. 29.12
9.00 Morgensamling
9.30 Fælleskor eller yoga
10.30 Kaffepause
11.00 Modul 1
12.30 Frokost
14.30 Modul 2
16.00 Kaffe og te
16.30 Fri tid
18.00 Aftensmad
20.00 Gospel Lærerkoncert
21.30 Aftenkaffe og café

Mandag d. 30.12
9.00 Morgensamling
9.30 Fælleskor eller yoga
10.30 Kaffepause
11.00 Modul 1
12.30 Frokost
14.30 Modul 2
16.00 Kaffe og te
16.30 Fri tid
18.00 Aftensmad
20.00 Højskoleaften
21.30 Aftenkaffe og café

Tirsdag d. 31.12
9.00 Morgensamling
9.30 Modul 1
10.30 Kaffepause
11.00 Modul 2
12.30 Frokost
14.30 Matiné (Gospel solist, dans og impro)
16.00 Kaffe og te
16.30 Fri tid
17.45 Kongens nytårstale
18.30 Nytårsmiddag med festaften og koroptrædener
23.45 Klar til 2025

Onsdag d. 1.1
9.30 Brunch
11.00 Morgensamling og farvel

Priser

Trepersonersværelse: 4.295 kr.
Topersonersværelse: 4695 kr.
Eneværelse: 5495 kr.
Dagelev: 3695 kr.

På kurset indkvarteres du sammen med andre kursister, medmindre du vælger eneværelse. Du kan ønske, hvem du gerne vil bo sammen med, hvis I er flere der tilmelder jer sammen.

Vi sætter lys og lyd på årsskiftet i den nye højskoles strålende og moderne rammer.

Indtag vores lækre værelser i Musicons lysende og inspirerende bymidte.