Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Jonas Pihl

Jonas Pihl har, ved siden af sin billedkunstneriske praksis, de seneste 15 år undervist på kurser og højskoler, bl.a. Kunsthøjskolen på Ærø, Engelsholm Højskole, Thorstedlund Højskole, Grundtvigs Højskole, BGK Køge og Aalborg, OJD Solrød samt egne malekurser.

Undervisningen tager udgangspunkt i de mange alternative maleteknikker, der udgør Jonas Pihls særlige tilgang til maleriet. Det være sig: Airbrush, decalcomania trykketeknik, pouring med silikoneolie, malingstusser, afdækning, skabeloner, projektioner og vådt-i-vådt-teknikker.

Blandingen af disse alternativer til pensel og maling kan give et skub videre for kursisterne og inspiration til at åbne en ny verden af greb. Udover teknikkerne afdækker undervisningen ligeledes, hvordan man bygger et interessant maleri op i spændingsfeltet mellem malingens tilfældige gaver og den pertentlige opstramning af disse. Måske bliver baggrunden til forgrund? Der retoucheres, fremhæves og bygges videre på grundmaterialet, så maleriet bliver en udviklingsrejse fremfor en illustration af en forudgående idé.

Kort sagt: Man undgår angsten for det hvide lærred og får et skub til bare at gå i gang med maleriet – uanset om man er nybegynder eller øvet.

Jonas Pihl tager udgangspunkt i hvor hver enkelt kursist er i deres maleri – netop nu.