Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Design- og kunstelever udstiller på ambassaden i Berlin

Højskolen er med i en udstillingen Lebenswerte Stadt på De nordiske landes ambassader i Berlin, som eksempel på et bæredygtigt genbrug af en tidligere industribygning og som en skole, der tager aktivt del i den nye bydel i Roskilde, omkring højskolen og rockmuseet. Opgaven var at lave noget som hovedfagene Kunst og Design kunne lave i fællesskab. 

Læs mere om opgaven under billederne.

  • Vi ønskede at medbringe Rofh/højskole/Musicon til Berlin og udfolde en af de cases der var på udstillingen i forvejen.
  • Vi forsøgte herhjemme at lave forskellige aftryk af vores kontekst. Helt konkret indsamle forskellige motiver, følelser og former hjemmefra
  • Vi forsøgte at tage vores egne indtryk med
  • Vi forsøgte at give det et fælles udtryk
  • Vi stillede os selv en udfordring der handlede om at lave et format der havde en lethed og en foranderlighed.
  • Vi ønskede at arbejde i få materialer der kunne give et fælles sprog.

Det blev til trælister af ca. 25x50mm og en mængde papir. Det smarte med disse materialer var at vi kunne arbejde i dem med få værktøjer og at der var let at medbringe delelementer. Vi rejser bæredygtigt. så vi ønskede ikke at medbringe et helt set-up og komme slæbende med en masse færdige ting og blive nødt til at køre en bil med også. Opgaven blev at vi inden rejsen gik på opdagelse i vores egen kontekst og forsøgte at sætte papiret i scene. Ideen var at vi kunne rulle papiret sammen og let medbringe det.

Vi øvede os hjemme og tog så til Berlin og lavede version-Berlin.

Vi arbejdede på ambassaden i ca 3 dage. Der var også en rundvisning i arkitekturen og vi fik et blik for i hvilken officiel sammenhæng vi havde til opgave at gøre vores.

Derudover havde vi et samarbejde med en tysk skole og tyske gymnasieelever fra en kunstklasse. De forsøgte at give vores bearbejdning en yderligere fortolkning ved at
registrere vores arbejde.