Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Midlertidigarkitektur

Funktion, rum og fællesskab

I Midlertidig arkitektur får du også mulighed for at bygge stort og lave samlende konstruktioner og kunstneriske værker, der kan indgå i f.eks. Roskilde Festival.

Men vi starter med at etablere os sammen i værkstedet, hvor vi arbejder med forskellige materialer, genbrugstræ og designprodukter, der trænger til en kærlig hånd. Vi vækker gammelt træ til live og skaber nyt af gamle døre, gulvbrædder og møbler. 

Faget giver dig indblik i grundlæggende håndværksmæssige discipliner, alskens værktøj og forskellige byggematerialer.

Undervisningen

Midlertidig arkitektur er for dig, der godt kan lide at bruge hænderne, og som elsker at se resultatet af et godt stykke arbejde. Faget tager afsæt i dit engagement, din kreativitet og dit mod til at kaste dig ud i nye projekter sammen med andre.

Du kommer til at prøve kræfter med teknikker primært hentet fra de gamle håndværksfag. Nogle gange bygger vi fra grunden – fra model til form. Andre gange giver vi et slidt og udtjent møbel nyt liv. Undervejs ruster vi dig til at bruge forskelligt værktøj og specialmaskiner til fremstilling af fysiske rum, konstruktioner, prototyper og dine helt egne designs.

Udover at lære klassiske redskaber at kende gør vi avanceret teknologi til kreative hjælpemidler i udformningen af vores visioner og idéer. Vi leger, tester, fejler og bliver klogere – ligesom vi bliver inspireret af oplæg, diskussioner og gensidige refleksioner.

En stærk og tryg værkstedskultur er helt afgørende for undervisningen. Vi arbejder både individuelt, i teams og på tværs af fagligheder, og hvis du er god til at bruge et bestemt værktøj eller metode, glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Faget tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem ideudvikling, formgivning, klasseundervisning samt projekt- og værkstedsarbejde.

Fag i faget

Materialekendskab, værktøjshåndtering, skitsetegning, formgivning, iværksætteri, innovation, møbelhistorie, tektonik, bæredygtighed, design, 3D-print, laser-cutting, digital modellering, prototyper, feedback, værkstedskultur, sikkerhed m.m.

Faget som levevej

Midlertidig arkitektur er for alle med lyst til at bruge hoved og hånd. Du vælger selv, om du vil bruge faget til at dyrke din interesse – eller om du vil forberede dig til en af landets håndværkerskoler, designuddannelser, ingeniøruddannelser, arkitektskoler, eller bygningskonstruktøruddannelser. 

Faget kan ruste dig til at arbejde selvstændigt og målrettet med trædesign og håndværk, og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger til at afklare din videre vej. 

Periode

4. periode

17 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Nikolaj De Hansen er møbelsnedker, arkitekt og bachelor i statskundskab.

Læs et portræt af Nikolaj:

“Højskolelivet er som en lang forelskelse”

Nikolaj De Hansen

Designprocessen kan starte på papiret, prøves af i prototyper og tegnes op vores computere, hvor vi også har mulighed for at lasercutte og 3D-printe.

Udover de individuelle opgaver på faget, så laver vi også projekter "ud af huset". Her et elevarbejde og undersøgelser udstilles på Dansk Arkitektur Center på udstilling om bæredygtigt design og arkitektur.

Vi laver et tværfagligt design projekt på Roskilde Festival, og så kan du forvente at blive en del af et byrumsdesignprojekt på festivalen.

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets eneste håndværkshøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival får de bedste rammer for at skabe noget nyt. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.