Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Møbel­design

Design, håndværk og remake

I Møbeldesign gælder mesterlæreprincippet. Her lærer du, mens du tegner, konstruerer, bygger og eksperimenterer. Hvis du overvejer en fremtid som f.eks. møbelsnedker, designer eller arkitekt – eller bare gerne vil lære at skabe møbler til dit eget hjem – får du i dette fag redskaberne og selvtilliden til at gøre det.  

Hvis du overvejer en fremtid som f.eks. møbelsnedker, designer eller arkitekt – eller bare gerne vil lære at arbejde med træ og værktøj – så får du i dette fag redskaberne og selvtilliden til at gøre det.

Undervisningen

Møbeldesign er for dig, der godt kan lide at bruge hænderne, og som elsker at se resultatet af et godt stykke arbejde. Faget tager afsæt i dit engagement, din kreativitet og dit mod til at kaste dig ud i nye designprocesser.

Du kommer til at prøve kræfter med teknikker primært hentet fra de gamle håndværksfag og kombinere det med nyere designtænkning og -teknologier. Nogle gange bygger vi fra grunden – fra model til form. Andre gange vækker vi et slidt og udtjent møbel til live igen. Undervejs ruster vi dig til at bruge forskelligt værktøj og specialmaskiner til fremstilling af møbler, konstruktioner, prototyper og dine helt egne designs.

Udover at lære klassiske redskaber at kende gør vi avanceret teknologi til kreative hjælpemidler i udformningen af vores visioner og idéer. Vi leger, tester, fejler og bliver klogere – ligesom vi bliver inspireret af oplæg, diskussioner og gensidige refleksioner. En gang imellem udarbejder vi produkter til særlige præsentationer eller udstillinger på højskolen eller i nærområdet.

En stærk og tryg værkstedskultur er helt afgørende for undervisningen i Møbeldesign. Vi arbejder både individuelt og i teams, og hvis du er god til at bruge et bestemt værktøj eller metode, glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Faget tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem idé og design til håndværk og produktion. 

Fag i faget

Materialekendskab, værktøjshåndtering, skitsetegning, formgivning, iværksætteri, tektonik, bæredygtighed, design, prototyper, feedback, værkstedskultur, sikkerhed m.m.

Faget som levevej

Møbeldesign er for alle med lyst til at bruge både hoved og hånd. Du vælger selv, om du vil bruge faget til at dyrke din interesse for design – eller om du vil forberede dig på at søge imod en af landets håndværkerskoler, designuddannelser, ingeniøruddannelser, arkitektskoler eller bygningskonstruktøruddannelser. 

Faget kan ruste dig til at arbejde selvstændigt og målrettet med møbeldesign og træhåndværk, og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger til at afklare din videre vej.

Periode

1. periode
5 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Nikolaj De Hansen er møbelsnedker, arkitekt og bachelor i statskundskab.

Læs et portræt af Nikolaj:

“Højskolelivet er som en lang forelskelse”

Nikolaj De Hansen

En meget lærerig og sjov proces i faget er at redesigne et møbel. Sætte sig ind i den oprindelige designes tanker og intentioner og skabe noget nyt ud fra det - men også se det hvordan et gammel produkt pludselig kan lyse op efter processen. Her er dele af en slidt Børge Mogensen stol redesignet til en smuk bordlampe.

Vi arbejder også med møbeldesign et større formater når vi samarbejder med Roskilde Festival om festivalbyrumsdesign eller som her hvor vi tager fat i genbrugsbeton med Musiconconcrete og designer siddemøbler og andre funktioner til bydelen.

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets eneste håndværkshøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival får de bedste rammer for at skabe noget nyt. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.