Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Træ­håndværk

Materiale, design og produktion

I Træhåndværk arbejder vi med forskellige materialer, genbrugstræ og designprodukter, der trænger til en kærlig hånd. Vi vækker gammelt træ til live og skaber nyt af gamle døre, gulvbrædder og møbler. I dette fag får du også mulighed for at bygge stort og lave samlende konstruktioner og kunstneriske værker, der kan indgå i f.eks. vores tværfaglige vidensfestival i slutningen af november.

Faget giver dig indblik i grundlæggende håndværksmæssige discipliner, alskens værktøj og forskellige byggematerialer.

Undervisningen

Træhåndværk er for dig, der godt kan lide at bruge hænderne, og som elsker at se resultatet af et godt stykke arbejde. Faget tager afsæt i dit engagement, din kreativitet og dit mod til at kaste dig ud i nye projekter.

Du kommer til at prøve kræfter med teknikker primært hentet fra de gamle håndværksfag. Nogle gange bygger vi fra grunden – fra model til form. Andre gange giver vi et slidt og udtjent møbel nyt liv. Undervejs ruster vi dig til at bruge forskelligt værktøj og specialmaskiner til fremstilling af møbler, konstruktioner, prototyper og dine helt egne designs.

Udover at lære klassiske redskaber at kende gør vi avanceret teknologi til kreative hjælpemidler i udformningen af vores visioner og idéer. Vi leger, tester, fejler og bliver klogere – ligesom vi bliver inspireret af oplæg, diskussioner og gensidige refleksioner.

En stærk og tryg værkstedskultur er helt afgørende for undervisningen i Træhåndværk. Vi arbejder både individuelt og i teams, og hvis du er god til at bruge et bestemt værktøj eller metode, glæder vi os til, at du prøver at lære fra dig til os andre.

Faget tager afsæt i dine egne projekter og veksler mellem ideudvikling, formgivning, klasseundervisning og værkstedsarbejde.

Fag i faget

Materialekendskab, værktøjshåndtering, skitsetegning, formgivning, iværksætteri, innovation, møbelhistorie, tektonik, bæredygtighed, design, 3D-print, laser-cutting, digital modellering, prototyper, feedback, værkstedskultur, sikkerhed m.m.

Faget som levevej

Træhåndværk er for alle med lyst til at bruge hoved og hånd. Du vælger selv, om du vil bruge faget til at dyrke din interesse – eller om du vil forberede dig til en af landets håndværkerskoler, designuddannelser, ingeniøruddannelser, arkitektskoler, eller bygningskonstruktøruddannelser. 

Træhåndværk kan ruste dig til at arbejde selvstændigt og målrettet med trædesign og håndværk, og fagets underviser står altid klar med gode råd og anbefalinger til at afklare din videre vej. 

Periode

3. periode
8 uger
8,5 timer/uge

Underviser

Nikolaj De Hansen er møbelsnedker, arkitekt og bachelor i statskundskab.

Læs et portræt af Nikolaj:

“Højskolelivet er som en lang forelskelse”

Nikolaj De Hansen

Værkstedet bliver det helle og dit fællesskab. Du kommer til at få god værkstedkultur ind med morgenkaffen, og der er en helt særlig stemning, når vi fordyber os træhåndværket sammen.

Vi kombinerer gamle dyder i træhåndværket med nye teknologier og idéer omkring programmering, genanvendlse og bæredygtighed.

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig landets eneste håndværkshøjskole, hvor vi sammen med Roskilde Festival får de bedste rammer for at skabe noget nyt. Vi betaler transporten. Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores materiale

Klik her og bestil vores materiale og se dine muligheder for et højskoleophold med de bedste fag, de vildeste oplevelser og nye fællesskaber, tæt på festivalpladsen og tæt på København.