Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Elevboligerne er klar til sine første beboere

Grøn, rød, kraftig gul og mintfarvet præger fællesrummene i højskolens nye elevboliger, der er bygget færdige og nu står klar til, at bæredygtige møbler, nysgerrige elever og højskoleånd kan flytte ind.

En orange brik på størrelse med en tyk tokrone sætter gang i en bippelip-lyd, der gør det ud for “sesam, sesam luk dig op” i højskolens nye elevboliger. En kølig brise rammer ansigtet i det, man træder ind på fjerde sal i den ene af elevernes bygninger. Ventilationsanlægget virker i varmen.

I det ene hus på fjerde sal pryder en stærk grøn farve fællesrummets omdrejningspunkt, tekøkkenet. Her kommer 16-20 elever til at have et fællesskab på tværs af to- og tremandsværelser, fag og interesser. På hver etage er der fire toiletter og baderum, som er fordelt mellem to værelser; man er altså kun fem om hvert bad og toilet, så alle kan nå til morgenmad, fællessang og undervisning helt uden at skulle slås om bruseren.

Når man træder ud af det koncentrerede fællesskab på etagen, møder man de rå metaltrapper, der er skabt som altaner, hæng ud-områder og overgange fra en etage til en anden. Her kan man mødes med eleverne fra de andre huse og følges ned forbi birkelunden, der leder over til hovedindgangen til Roskilde Festival Højskole.

De kommende måneder bliver hvert værelse udstyret med senge, borde, stole, opslagstavler og bøjlerækker, så de er klar til, at højskolens første hold flytter ind i januar. Om få måneder står selve højskolebygningen klar i det gamle Hal 10, og derfra går det stærkt med at indrette lydstudie, træværksted og news room.

Hvis du ikke kan sidde stille, fordi du bare må se, hvordan et mintgrønt tekøkken mon kan se ud, står vi altid klar til rundvisning.