Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Elever fra Roskilde Festival Højskole puster nyt liv i Talerstenen i Fælledparken 1. maj

HISTORISK DAG: 1. maj 2019 bliver en historisk dag for ungdommen i Fælledparken. Elever fra Roskilde Festival Højskole får nemlig lov at skabe en ny talerstol for unge stemmer ved Talerstenen, der udgjorde hovedscene til 1. maj fra kampdagens oprindelse i 1889.

Når fanerne vajer over Fælledparken onsdag d. 1. maj 2019 bliver det med en ny scene ved Talerstenen, der har ‘Unge Stemmer’ i fokus.

Den sagnomspundne talersten blev opført i 1889 og blev i en årrække brugt som officiel talerstol ved 1. maj-arrangementer i Fælledparken. Det er blandt andet her, at de berømte ord “Stauning eller kaos” blev udtalt. Efter mange års pause har Roskilde Festival Højskole fået lov at gendanne stenen til talerstol for ungdommens stemmer i samarbejde med LO Hovedstaden og talerskolen Røst.

Årets program i Fælledparken bærer præg af ønsket om at gentænke 1. maj med et særligt fokus på FN’s 17 verdensmål, som bliver omdrejningspunkt på de forskellige scener. Tanken er at finde tilbage til rødderne og den kampånd som har drevet mærkedagen – for der er stadig masser af kampe at kæmpe.

Med afsæt i de 17 verdensmål har eleverne fra Roskilde Festival Højskole lagt et program for Talerstenen, som de afvikler på dagen.

Hvordan engagerer man ungdommen?

Eleverne fra Roskilde Festival Højskole har i anledning af 1. maj fået til at opgave at puste nyt liv i Talerstenen i Fælledparken for at engagere unge stemmer i den politiske debat.

Program for Talerstenen

12.00-14.00 Commes Des Génies

Energisk DJ-duo der vender vinyler i alle genrer. Bestående af Oliver Christopher Young og Laura Richter Krarup fra Roskilde Festival Højskole.

14.00-14.05 Åbning af scene

14.05-14.35 Sjælsmark uden sjæl

“På Sjælsmark lever børn og unge i mistrivsel. Vi er nogle privilegerede elever fra Roskilde Festival Højskole, der ville ønske, at alle børn og unge havde samme mulighed for tryghed og udfoldelse, som vi har. Kom og hør tre elever fra højskolen tage en snak med en frivillig fra Sjælsmarks Venner, og vis din solidaritet ved at sætte dit håndaftryk. Sammen laver vi et visuelt opråb til politikerne.”

14.35-14.55 Open Mic

To gange i løbet af dagen åbner Roskilde Festival Højskole deres scene i et interval af 20 minutter, hvor mikrofonen vil stå til rådighed for de deltagende i 1. Maj. Hvis man som deltager har et indslag, en optræden, eller bare har noget på hjerte i dagens anledning, kan man til Open Mic få mulighed for at udtrykke sig i ca. 2-5 minutter.

14.55-15.55 Unge stemmer på Talerstenen
1. maj er en af årets store tale-dage, men i stedet for at række mikrofonen til politikerne og de garvede debattører har Røst inviteret en række seje unge talere til 1. maj i Fælledparken i København. Kom og hør hvad de har på hjerte.

15.55-16.15 Open Mic

16.15-16.45 Her går min grænse! Hvor går din?

Oplev en legende snak om grænser, kropssprog og gråzoner. Reflektér, diskutér og bliv udfordret på dit grænsesyn gennem bevægelse og spil.

16.45-17.05 Tænker vi nok på fremtiden?

Ungdommen siger: Klimaet og miljøet skal tænkes ind i al politik fremover! Vi skal spørge os selv hver gang: Går vi i den rigtige retning?

17.05-17.10 Sølo

Jule Sösemann fra Roskilde Festival Højskole synger og spiller sange med udgangspunkt i 1. Maj. Med sig på scenen har hun en akustisk guitar og højt humør til at skubbe gang i 1. Maj-festen.

17.10-18.00 Commes Des Génies