Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Film

Produktion, dokumentarisme og forandring

I hovedfaget Film undersøger vi det personlige filmiske udtryk og mulighederne for at skabe nye filmoplevelser gennem et fokus på produktionen og filmvisningen som en individuel og kollektiv aktivitet.

I solo- og gruppeøvelser tilrettelægger og producerer vi korte visuelle formater og filmvisninger i rum på og udenfor skolen. Målet er i fællesskab at skabe en begejstring for levende billeder ved at se, tale om og lave film.

Vi arbejder med konkret med produktioner til CPH:DOX, Talk Town og Roskilde Festival. Sammen opbygger vi en forståelse for, hvad det vil sige at udkomme med sin film og få den i distribution – uanset om det drejer sig om en minidokumentar, musikvideo, interview, promotion eller kunstfilm.

Undervejs i forløbet arbejder vi også med forskellige filmtekniske øvelser og benspænd. Som elev får man et indblik i både de filmtekniske og filmkritiske greb, der er med til at kvalificere din forståelse af levende billeder, og giver dig mulighed for at arbejde filmisk på egen hånd og i samarbejde med andre.

Eksempler på øvelser og elevproduktioner

Undervisningen

I Film har du et højt produktionsflow og arbejder hurtigt og fleksibelt mellem planlægning, produktion og post-produktion. Og som festivalhøjskole arbejder vi selvfølgelig også med kuratering og kontekstualisering af filmvisninger på det store lærred.

Du skaber primært dokumentariske produktioner, men lader dig ikke begrænse af klassiske genrer og virkemidler. Med afsæt i historiske filmperler og med blik for fremtidens mediebillede får du muligheden for at udvikle dine egne filmprodukter.

Vi lærer at give hinanden konstruktiv feedback og arbejder med modet til at lade fortællingen tage en uventet drejning. Samtidig arbejder vi aktivt og aktivistisk med de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår undervejs i arbejdet med filmen og i filmens møde med virkeligheden.

Fag i faget

Fortælleteknik, lys- og lydlære, interviewteknik, genrer, dokumentar, post-produktion, distribution, kuratering, filmfestival, etik og rettigheder, refleksion og feedback, filmhistorie

Faget som levevej

Går du rundt med en instruktør, fotograf eller tekniker i maven, og elsker du at fortælle historier med levende billeder, kan du få vejledning i, hvordan du kommer videre på en relevant uddannelse. Vi samarbejder med aktuelle gæstelærere, uddannelser og medieinstitutioner, så du kan få indblik i, hvordan der bliver arbejdet med film både i kunstneriske og kommercielle virksomheder og organisationer.

Oversigt

William Andreas Wivel

William er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole.

Aske Erbs Ørbæk

Aske er uddannet i Kommuniktaion og Internationale Udviklingsstudier med speciale i film, var med til at starte RoFH og har lang erfaring med film, læring og formidling.

Jeppe Sengupta Carstensen

Jeppe er journalist og kurator, uddannet litterat og humanøkolog, tidl. programlægger på CPH:DOX og redaktør på tidsskriftet Ny Jord.

Faget

Film er hovedfag hele året. I løbet af året kommer du igennem forskellige genrer, øvelser og tekniske aspekter af videoproduktion, ligefra dokumentarfilm, over live kameraproduktion til kampagnefilm og musikvideoer.

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig vores højskolen og vores film- og mediefaciliteter, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores brochure

Klik her og bestil vores brochure og se dine muligheder for et højskoleophold med fordybelse, nye erfaringer og stærke fællesskaber – tæt på festivalpladsen og med kort afstand til København.

Vores skabe er pakket med udstyr, og der kameraer, lyd- og lysudstyr til mange niveauer af medieproduktioner. Derudover har vi iMacs med Adobepakken.

Vi prøver kræfter med både filmproduktion og -distribution til web og til det store lærred på til festival. Hvordan kan din historie nå et relevant publikum og gøre en forskel?

Filmfaget holder til i Redaktionen. Det rummelige lokale ligger i et roligt hjørne på skolens 1. sal med udvendig trappeopgang, mørklægning og med tæt forbindelse til ledelsesfaget. Med lokalets nye inventar, film- og lydudstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold til den daglige redaktion, øvelser og andre film- og medieproduktioner.

Stoytelling i et kreativt miljø

Rundt omkring os venter historierne på at blive fortalt. Vi inddrager i bred udstrækning Roskilde og vores nærmiljø i faget. Vores nærmest naboer består af et væld af personligheder og kreative aktører, der opererer i det kulturelle og kreative spor; Roskilde Festivals sekretariat, Danmarks Rockmuseum, Aaben Dans, Hal 12, Makerspace, osv.