Ring mig opFå en rundvisningBestil brochureTilmeld dig langt kursusTilmeld dig korte kurser

Film

Produktion, fortælling og forandring

I sidefaget Film søger vi det personlige filmiske udtryk og at skabe nye filmoplevelser.

I gennem både solo- og gruppeøvelser producerer vi korte filmformater og laver filmvisninger i rum på og udenfor skolen. Målet er i fællesskab at skabe en begejstring for levende billeder ved at se, tale om og lave film.

Vi arbejder med filmproduktioner til CPH:DOX, Ømme Dage og Roskilde Festival. Sammen opbygger vi en forståelse for, hvad det vil sige at udkomme med sin film – uanset om det drejer sig om en dokumentar, kunstfilm, musikvideo, live, interview eller promotion.

Undervejs i forløbet arbejder vi med forskellige filmtekniske øvelser og benspænd. Som elev får man et indblik i både filmtekniske og filmkritiske greb, der er med til at styrke din forståelse af levende billeder, og giver dig mulighed for at arbejde filmisk på egen hånd og i samarbejde med andre.

Eksempler på øvelser og elevproduktioner

Undervisningen

I løbet af faget kommer du igennem forskellige genrer, øvelser og tekniske aspekter af videoproduktion, ligefra dokumentarfilm, over live kameraproduktion til kampagnefilm og musikvideoer.

I Film har du et højt produktionsflow og arbejder hurtigt og fleksibelt mellem planlægning, produktion og post-produktion. Og som festivalhøjskole arbejder vi selvfølgelig også med kuratering og kontekstualisering af filmvisninger på det store lærred.

Du skaber primært dokumentariske produktioner, men lader dig ikke begrænse af klassiske genrer og virkemidler. Med afsæt i historiske filmperler og med blik for fremtidens mediebillede får du muligheden for at udvikle dine egne filmprodukter.

Vi lærer at give hinanden konstruktiv feedback og arbejder med modet til at lade fortællingen tage en uventet drejning. Samtidig arbejder vi aktivt og aktivistisk med de etiske dilemmaer, der uundgåeligt opstår undervejs i arbejdet med filmen og i filmens møde med virkeligheden.

Fag i faget

Fortælleteknik, lys- og lydlære, interviewteknik, genrer, dokumentar, post-produktion, distribution, kuratering, filmfestival, etik og rettigheder, refleksion og feedback, filmhistorie

Gæstelærere

William Wiwel, dokumentarfilminstruktør og underviser, link
Tinne Zenner, filmskaber og kunstner, link
Marie Erbs Ørbæk, livechef, CPH:DOX
m. fl.

Faget som levevej

Går du rundt med en instruktør, fotograf eller tekniker i maven, og elsker du at fortælle historier med levende billeder, kan du få vejledning i, hvordan du kommer videre på en relevant uddannelse. Vi samarbejder med aktuelle gæstelærere, uddannelser og medieinstitutioner, så du kan få indblik i, hvordan der bliver arbejdet med film både i kunstneriske og kommercielle virksomheder og organisationer.

Vores skabe er pakket med udstyr, og der kameraer, lyd- og lysudstyr til mange niveauer af medieproduktioner. Derudover har vi iMacs med Adobepakken.

Vi prøver kræfter med både filmproduktion og -distribution til web og til det store lærred på til festival. Hvordan kan din historie nå et relevant publikum og gøre en forskel?

Besøg os

Vi vil meget gerne invitere på rundvisning og vise dig vores højskolen og vores film- og mediefaciliteter, hvor vi sammen med Roskilde Festival skaber de bedste rammer.

Ring til os på +45 3132 5321 eller book en rundvisning her.

Få tilsendt vores brochure

Klik her og bestil vores brochure og se dine muligheder for et højskoleophold med fordybelse, nye erfaringer og stærke fællesskaber – tæt på festivalpladsen og med kort afstand til København.

Redaktionen

Filmfaget holder til i Redaktionen. Det rummelige lokale ligger i et roligt hjørne på skolens 1. sal med udvendig trappeopgang, mørklægning og med tæt forbindelse til ledelsesfaget. Med lokalets nye inventar, film- og lydudstyr er der mulighed for at indrette og tilpasse rummet i forhold til den daglige redaktion, øvelser og andre film- og medieproduktioner.

Kreativt miljø

Rundt omkring os venter historierne på at blive fortalt. Vi inddrager i bred udstrækning Roskilde og vores nærmiljø i faget. Vores nærmest naboer består af et væld af personligheder og kreative aktører, der opererer i det kulturelle og kreative spor; Roskilde Festivals sekretariat, Danmarks Rockmuseum, Aaben Dans, Hal 12, Makerspace, osv.